Grillkväll med fina människor

Dricker vin och grillar kött!


LCHF - A summary



Till frukost kan du äta följande:
 tex,

-
äggröra gjorde på två ägg med en skvätt vispgrädde och bacon till.

- Kesoplättar med bär och en klick grekisk yoghurt.

- 2 finncrips med pålägg t e x kalkon, ost och gurka.

- 2 kokta ägg

- Omelett på skinka/kalkon med ost och grädde i.

- Lchf-bröd (baka själv, finns många recept på internet) med smör (bregott), ost som pålägg eller kalkon/skinka

- Grekisk (ta den fetaste variantern, tror det är rysk) yoghurt med bär och ev lite pumpakärnor t ex.

- Smoothie gjord på bär, grädde och grekisk yoghurt. Om du vill söta så använd sukrin eller sukrin melis (finns i hälsokostaffärer eller t ex Ica maxi!)

Till lunch:
tex,

Sallad! Finns ju oändliga möjligheter! Med kyckling, skaldjur, kalkon, lax osv osv.. Blanda olika salladssorter, ha i ost som t ex fetaost eller vanlig gulost, gärna avokado (mättar bra!) och så en fet salladsdressing till (kolla innehållsförteckning när du köper, eller gör en egen med cream fraiche-bas! Ta alltid festade cream fraichen).

Husmanskost, MEN plocka bort kolhydratskällan (pasta, ris, potatis..) t ex köttbullar, sås och grönsaker eller fisk (ej panerad) med sås och sallad.


Till middag:

Lax med fetaost i ugn och blomkålsmos.

Korvgryta med blomkålsris

Tacogratäng

Valfritt kött med sås (bea, pepparsås, aioli osv osv) och sallad eller grönsaker. Googla på recept, finns en massa!!!)


Snacks/godis

Mörkchoklad, minst 70 %. Ta 2 rutor och var nöjd sen.

Te sötat med sukrin och vispgrädde.

OST! t ex baby bell eller brie

Bär (jordgubbar, hallon eller blåbär, måttlig mängd!!!) med vispgrädde

Nötter (också måttliga mängder, innehåller kolhydrater!)


Det här kan du äta:

Alla former av kött! Om du ska äta korv så titta på innehållsförteckningen och att kötthalten är minst 80 %, om inte mer. Skaldjur. Kyckling. Kalkon. Ost i alla dess former. Grönsaker (gurka, sallad, avokado, blomkål, broccoli, sparris, spenat t ex) som växer ovanjord (och helst inte röda grönsaker som tomat & röd paprika, MEN om du är liberal lchf:are går det självklart bra!) Smör, Feta såser, keso, cream fraiche och vispgrädde (ta alltid de med mest fetthalt!), bär, nötter & frön, fet yoghurt. Mjölk i måttliga mängder!!

Fest: Vin (torrt), whiskey. Om man vill kan man blanda vodka med lightläsk eller sodavatten.

Det här kan du inte/ska inte äta:

Potatis, ris, bönor, pasta, quinoa/bulgur, godis, chips, sötade produkter som t ex smaksatt yoghurt & oboy, majs, morot (äter ibland morot, men bara i måttliga mängder och om det skulle "dyka" upp på tallriken haha), hel/halvfabrikat, frukt, sötade safter (fun light går bra!), kakor, sylt, juice, vetemjöl och dyl (mandelmjöl går bra!), läsk  


Ät 3 mål om dagen, frukost, lunch och middag. Om du följer lchf kommer du INTE bli hungrig mellan målen. Blir du det har du ätit för lite. Unna dig ngt 1-2 gånger i veckan ( t ex 70 % choklad!). Sluta äta vanligt godis och snacks som chips och ostbågar. Det går inte unna sig det enligt mig, för då kommer du vilja ha det dagen efter igen osv osv.. finns massa godis som man kan baka (lchf) och kakor (lchf!) FINNS ALLTID ett alternativ!

Om man är otränad, så börja att gå powerwalks, 4 gånger i veckan ca 1 timma.




Det var typ.. så här jag gick ner 9 kg på en månad ( och fler ska det bli!) :) Lycka till!



Kesoplättar

Nu har jag vägt mig, gått ner 4 kg sen jag vägde mig sist (2 veckor sen) och totalt 9 kg sen jag började med lchf i slutet av mars! Idag testade jag ett nytt frukostrecept; kesoplättar! Så gott var det! Hade bär och en klick yoghurt till. Stekte i cocosa, så fruktansvärt gott! Kommer jag göra detta många gånger :)


Matbloggar... Igen ;)


Bulls!

Filmen var jättebra, hulken var så rolig, tror publiken knäckte sig minst 10 gånger! Se den, grymt bra film! Nu sitter vi på bull's, Harrys var fullt, blir kyckling, sås och sallad :) ska bli gott!


Biodags!

Så här snygg är man på bion. Solglasögontrend 2012? Haha ;)


Frukt

Jag äter inte frukt men bär ( måttliga mängder) jag köpte en mat&hälsa tidning igår och som de allra flesta vet så innehåller frukt mycket fruktsocker (fruktos). Fruktos är den sortens socker som lättast omvandlas till mättat fett = mättat fett sätter sig och lagras på kroppen. Så om man nu äter 3-4 frukter per dag blir det en ganska hög mängd socker. Då kan man "lika gärna" ta en näve lösgodis. Visst innehåller frukt vitaminer, men det är mycket nyttigare att få i sig de vitaminerna via grönsaker istället. Läste att många kvinnor som försöker gå ner i vikt ska skippa att äta frukt då de är vår största "motgång" för viktnedgång. Man kan unna sig frukt lika ofta som man unnar sig godis. Max 1 gång i veckan! (godis= 70 % mörk choklad!)


Fika på balkongen

Blev bara dryga halvtimmen, gick vid dammen och där blåste det jättemycket! Så blev bara en kort runda för jag frös haha. Sitter på balkongen nu och intar en sen lunch. Bion vi ska se är avengers, sosso sa att den var jättebra + att den var i 3D så blir nog intressant!


Dags för PW!

Går ensam idag, men med bra musik går det finfint ändå! Använder mig av appen run keeper, intressant att se hur långt och snabbt man går :)


Lchf- "risifrutti"

Detta gjorde jag till frukost idag. Tog keso och vispade lite vispgrädde och blandade till en pudding. Sötade med sukrin och vaniljpulver och hade bär över. Man kan även blanda grekisk yoghurt med keso! Söndagstips! Har även kommit över ett bra recept på pannkakor som jag tänkte testa framöver, måste bara inhandla lite mera mandelmjöl!


sex and the city




Har haft en sån skön och avslappnande kväll.. var ju tänkt att jag skulle gått ut först, men det blev lite ändrade planer. Så jag satsar på valborg istället! Har ätit mintchoklad och kollat på x antal sex and the cityavsnitt. Nu dricker jag en kopp kaffe med mjölk. Kunde verkligen inte hålla mig, blir ofta sugen på kaffe på kvällen. Hoppas jag kan sova sen! Börjar känna mig mer och mer relaxed, MEN lätt att man har blivit lite arbetsskadad av mcd.. Där var det full rulle hela tiden och man var aldrig ledig mer än 2 dagar i rad, så känns lite ovanligt nu med så mycket tid..

Jag har även kollat lite resor, och har hittat en perfekt för mig och Ina.. Ett jättefint hotell på kleopatra plus att det var sjukt billigt (!!!). Ska prata med henne om det sen, nu är hon dock busy på sitt jobb @moon.

Bokade även biobiljetter till imorgon kväll, och sen blir det middag på Harry's efter det. Är sugen på deras kycklingvingar! Blir nog en mysig söndag kväll tror jag..

Nu ska jag fortsätta att titta på carries fina kläder ♥ älskar hennes klänning på denna bilden..






My closet

Så här fint & organiserat blev det efter min garderobsstädning. Hann inte med att städa alla rummen, får ta resten imorgon!


Shoppingen

Här kommer bilder på det jag köpte!























































Det var allt, förutom en svart kuvertväska och en strandväska (glömde fota dem)




Saturday dinner @ my place

Har över ett gäng män här som käkar middag! Det är min karl och hans vänner. Jag bjöd på "lövbiffsknyten" med ruccola, cream cheese och jalapenos. Till det blandsallad med pumpakärnor och riven parmesanost och aioli. Äter inte själv potatis, men gjorde potatisklyftor i ugnen med morot, paprika, vitlök och zucchini! Fick betyget "jävligt gott".


Kaozzzzzz

Så här går det till när jag storstädar.. För en timma sedan kunde jag bokstavligt talat inte ens se sovrumsgolvet. Nu börjar det ordna upp sig ;) ska snart till Ica och handla sopsäckar! Har slängt ett halvt ton med kläder. Hela lägenheten ska vara skrubbad och skinande från golv till... väggar typ. Kommer ta HELA dagen men har tillkallat förstärkning i form av min karl. Dags att get dirty. Tänkte ge han det ärofyllda uppdraget att skura hela toaletten inklusive badkaret. Det låter väl bra, brudar!? Hehe.. No mercy här inte! Själv har jag hållt på i 2 timmar nu, tänkte ta ett break och göra pannacottan nu så att den hinner stelna tills ikväll! To be continued.......


Det perfekta bältet

Har äntligen hittat det perfekta bältet! Passar perfekt att ha i midjan och hur snyggt är det inte på en skala?! får bli en beställning senare idag!




Good morning saturday

Vilken underbar dag att vakna till, solen sken in genom sovrumsfönstret. Kommer bli en bra dag! Ska ta mig en långpromenad (om jag hinner med). Idag ska jag nämligen storstäda! Måste ta itu med garderoberna, sminket och alla mina accessoarer så att det blir organiserat! Sen ska jag handla och leta nya lchfrecept på nätet så jag kan laga lite nya middagar! Ev tvätta också om det finns tid. Inte världens roligaste dag men ibland måste det göras det med. Ska belöna mig med en god middag och efterrätt! Nu sitter jag och tittar på nyhetsmorgon och ätet frukost!


The perfect friday

Har packat upp mina shoppingvaror nu, mycket fint jag kom hem med. Tänkte fota allt imorgon på bloggen. Åt middag framför senaste vampire diaries, och som vanligt var det bra & sjukt spännande! Började även titta på filmen new years eve, men den var så lång så tog ett litet break med brittiska glamour och kaffe med vispgrädde. Äntligen helg :)


Fredagsmiddag

Selim äter pizza på jobbet idag, och känner inte direkt för att stå och laga mat om det bara är jag som ska äta. Köpte med mig en ceasarsallad istället. Tog bort brödet och krutongerna och bad om extra dressing och fetaost istället. Så mycket godare enligt mig!


Mintgrön

Jag har gått och blivit besatt av mintgrön. Tycker det är en sån fin färg att ha på våren och sommaren :) köpte en tisha på cubus som har den perfekta färgen enligt mig. Köpte även ett armband och nagellack i mintgrön. Ville även köpa mintgröna byxor och shorts, men i och med att jag pendlar i vikt nu (ner förhoppningsvis!) så kommer de blir för stora om ett par veckor. Så det får vänta lite...!


@sandy's

Slutshoppat :) fika nr 2 med Jenny!


Tjejfredag!

Shoppat med Jenny och Böös hela eftermiddagen :) tog en fikapaus och åt en varsin sallad på roberths. Supergott och nyttigt! Böös gick till jobbet, och vi shoppar vidare. Ska frysa in mitt visakort när jag kommer hem ;) ska inom Gina nu och sen blir det nog en kaffe i solen <3 här kommer en bild på söta Böös under vår fika.


Utstämplad!

Nu är det över! Jag är numera "mellan två jobb"! Känns väldigt skönt :) dagens skörd i shopping blev 3 klänningar, 3 linnen, 1 t-shirt, 2 bikinis, 1 par öronhängen, 1 armband, 2 nagellack, sminkborttagningsservetter, 1 strandväska, 1 färgad dagcreme + bronzingpuder. Köpte även 2 banduetoppar av paljetter (la upp på bloggen innan i silver och turkost). Sist men inte minst en bok! Tror inte jag missat något nu. Behöver ett par höga skor till min sommargarderob, hittade ett par fina kilklackar på hm så får se om jag köper dem! Bilder på det jag köpt lägger jag in på bloggen snart. Älskar shopping, ren glädje!! <3 tack Ina för en lyckad skörd och en trevlig fika! Ny gäller det att spana sistaminutenresor till turklandet :) vi planerar att åka någongång mellan typ 6-9 maj, så hoppas vi får tag i en billig resa! Alanya it is of course. Nu ska jag äta min nötkaka (doppad i mörkchoklad!) och dricka ett glas med fläder- och citronsaft från funlight. Ska plöja min nya bok. Imorgon åker jag hem till Hylte men först blir det fika med Böös :) en promenad ska klämmas in imorgon också + betala räkningar, mindre kyl dock hehe.. Har varit duktig och promenerat varje dag denna veckan och minst 4 km varje gång. På måndag är det dags för vägning, exciting! God natt på er!!


Fika

Shoppat ihjäl oss och nu sitter vi på espresso house uteservering :) blir alanya i maj :)


Sista dagen på Mcd - EVER!

Idag är det en stor dag för lilla mig :) slutar jobba på Mcd efter 3 år och 2 månader! Skratt och tårar, allt däremellan har hänt! Det bästa med denna erfarenhet är ju lätt hur många fina människor jag fått äran att lära känna. Vissa kanske jag aldrig träffar igen och vissa kommer jag hålla kvar vid, mina guldkorn <3 jag ångrar ingenting och är verkligen en erfarenhet rikare! Tack för allt! Mcd har lärt mig så himla mycket om mig själv, känner mig 10000 gånger starkare både som arbetstagare och människa. Men nu lämnar jag detta och går vidare. Jag är så glad och lättade samtidigt som det känns lite ledsamt. Skum känsla. Nu ska jag åka in till stan, blir en liten rundans affärer samt en fika med Ina! Ska övertala henne att hon bara måste med till alanya, tracka henne på krisztinatofalvi.blogg.se !!! I brist på annat lägger jag upp en bild på min frukost haha...


Barcelona

Saaaaaaad girl :( ingen annan förtjänar att vinna. Okej kanske real, men det är bara för att Ronaldo är snygg ;)


Working girl

Sitter på jobbet nu och har rast :) äter en god sallad med ost, lök, bacon, sås, kött och 3 olika sorters sallad!) cola zero till det! Skippade stan idag, åkte hem till Hanna och fikade och drack kaffe där istället. väldigt trevligt, men kunde tyvärr inte stanna så länge då jag åkte till jobbet. Rundan på stan blir det imorgon istället, då med min kära Tofalvi :) hoppas alla har en awesome onsdag!


Somebody i used to know

Är ute och går en runda i regnet. Jobbar 16-01 idag, missar quizen på Harrys :( efter promenaden tänkte jag åka in till stan för en liten shoppingrunda! Vill köpa blondinbellas nya bok och gå in på Gina. Sen blir det nog en lunch med mina tjejer! Hoppas alla får en fin dag trots regnet ;) kram


Vinkväll

Sitter hos Emilia med henne, Jenny och Hanna. Dricker rödvin, äter nötter och olika sorters ostar. Mysigt med en massa tjejsnack <3 snart ska vi tända vattenpipa! Bra tisdag.


Macarons

Här har vi dem! Sockerfria och lowcarb. Inte världens snyggaste (My first try!) men ack så goda! Nu drar jag till halmstad och dricker rödvin med fina vänner <3


Vovven tog sig ett dopp!

Jag och mamma var ute och gick med vovvarna! Gick först till dammen, sen gamla brandstationen och tillbaka. Blev en runda på 6 km, duktigt! Malte passade på att ta sig ett dopp i det blå ;) nu ska jag baka!


Dags för film!

Jag och min älskling ligger på varsin divan i soffan och tittar på mission impossible 4 "ghost protocol". Vi har tittat i ungefär 30 min och än så länge är den jättebra, rekommenderas :)


Hairstyle à la Mcd

Jag och Jenny uppfann nya håraccessoarer på jobbet igår. Vad tycks om denna!?!


Rumble

Jag äger på rumble! Adda mig helenaaj om ni vill ha spö ;) beroendefrankallande, try it!


Banankaka

Fick supergod mat hemma hos mamma och pappa idag! Lax med sallad, sås och ärtor :) mamma hade även varit gullig och köpt lowcarbpasta till mig (finns på Ica!) konsistensen var inte som den vanliga pastan men gott att ha ett bra alternativ tycker jag! Ikväll slängde jag ihop en banankaka, en lite nyttigare version av den. Smörjde formen med kokosfett och "bröade" med kokosflingor istället. Hade inget vanligt socker hemma, så tog sukrin istället. Nu återstår bara bananerna och vetemjölet som är onyttigt. Tänkte bjuda på kakan imorgon när vi ska till farfar igen. Dessutom älskar pappa banankaka så tror han kommer bli överlycklig. Har också fixat äggvitorna till macaronsen till imorgon. De blir nämligen mycket fluffigare och godare om de får stå i kylen över natten. Ska göra en med chokladsmak och en med hallon/blåbär. Om de blir lyckade tar jag nog med ett lass till Emilia imorgon :) ska strax soffa, blir pw imorgon med mamma och hundarna.


Scones

Bakar scones, perfekt att baka när det är så trist väder och bara regnar ute :( Karl min kommer nog bli glad över att äta nybakat bröd iallafall! :) ska hem till mamma och pappa snart för middag, men innan dess ska jag ta en dusch!


Porslinsaffär

Sitter hos mamma nu i hennes porslinsaffär :) vi har suttit och tjötat lite och druckit kaffe. Väntar på att pappa ska komma hit så ska vi åka och hälsa på farfar. Han har opererat lårbenet så han ligger inne på malmagården nu tills han blir bättre. Passade på att handla på Ica maxi också, köpte massa lchfvaror för jag tänkte baka lite bröd imorgon. Ska även testa på att baka macarons imorgon! Nu är mitt lchfförråd komplett, finally! Har bestämt mig för att sluta äta griskött också, var inne på byns hälsokostaffär också och lena berättade att det var rent utav skadligt att äta för mycket gris.


Ut på Powerwalk

Nu ska jag och syster ut på en Powerwalk :) tänkte gå vår vanliga runda i Aleskogen! Perfekt väder ute.


Sleeping time

Ska bli så skönt att sova nu! Är helt slut i kroppen och huvudet nu. Hemma hos Emilia blandade vi olika smaker till vattenpipan och kom fram till att körsbär och cola var en bra kombination :) lyssnade på utländsk musik, dansade (!) , pratade och hade det allmänt mysigt! Bestämde oss för att vi skulle ses på tisdag också! Blir vattenpipa, god mat (Emilias pojkvän ska laga mat åt oss, blir nog något exotiskt och gott eftersom han är från pakistan!), tjejsnack och det viktigaste av allt VIN! Längtar redan :) tyvärr lämnar hon mig nästa helg för hon ska vara guide på Kreta! Ska hälsa på henne i slutet av sommaren tänkte jag. Jobbet idag flöt på, skönt dock att denna jobbhelgen är över! Nu ska jag krama kudden, ska bli så skönt att sova! Kram


More dead than alive

Ligger i sängen och tar det lugnt. Var lugnt på jobbet igår men jag var dödstrött verkligen. Jobbig natt! Ska strax kliva upp och duscha och äta frukost tänkte jag. Sen sticker jag över till Emilia och röker vattenpipa innan jobb :) kommer bli mys! Jobbar samma tid idag, 20-05! Hoppas denna helgen går fort, är ledig Mån&tis!!!

Gina Tricot

Var inne på Gina Tricot igår och herregud vad mycket fina kläder de hade fått in inför våren och sommaren. Jag ville seriöst köpa hela affären.. Här kommer några godbitar! :)


Fin att ha under ett transparent linne eller en kavaj.. Fanns i många olika färger, denna var min favorit!



 Snygg träningshoodie!






Rosa spetstubtop, fint när man är solbränd.. denna köpte böös, är ännu snyggare på kan jag meddela!



Body chain. Ska köpa den när jag får lön!








Behöver en ny jeansjacka, denna var sjukt snygg!




Det jag älskar med denna klänningen är att den är kort därfram och längre till där bak.





Vita shorts med nitar. Fanns i jeanstyg och svart också.. Svårt val!




                                           Svarta byxor!





Vill ha ALLT! Tog bilderna från ginas hemsida.


I cheated two times but it didn't really count anyway..



God morgon, eller god dag kanske man ska säga istället, mina solstrålar :)

Jag sov SJUKT oroligt inatt, tydligen hade jag börjat gallskrika mitt i natten och sen 3 sekunder börjat skratta och prata för mig själv. Sjukt schizo.. haha.. Vaknade flera gånger och trodde att jag hade försovit mig, hörde när folk gick i trappuppgången m.m.. Alltså, man har allting så sjukt tydligt i denna lägenheten. Trivs bra i den och så, den är fin, MEN vill inte bo i Hylte... Men ska skaffa en lägenhet i Halmstad till hösten istället, blir smidigare i och med att jag ska plugga. Har redan börjat hålla utkik, så hoppas jag hittar något innan sommarens slut..


Iallafall, promenerade till Stora enso i regnet och introduktionen höll på i ca 2 timmar, sen fick vi skor, t-shirt, tjocktröja och byxor.. Nytt i år är även att alla måste ha hjälm och skyddsglasögon. Så sjukt snygg man kommer vara i sommar alltså ;) Hoppas ni ser framemot dagens "jobb-outfit" för den kommer i mitten av maj, haha! Men, men, det är ju för ens eget bästa, själv har jag slagit i huvudet x antal gånger när jag går under alla maskinerna.. Och för att inte tala om röven, hade blåmörken överallt, när jag hoppade in och ut sargen hela tiden (är metallsarg till "mitt" vedband" och ibland måste jag hoppa över och räta till lite stockar som kommit snett!) Man är ju sjukt smidig menar jag, tror ju att jag är gymnast på elitnivån när jag slänger mig över där, men de slutar alltid med att jag är blå över hela underkroppen, haha... Sorry, sidospår. Man blir lite besatt av stockar när man jobbar där hehe.  I mitten av maj börjar jag jobba iallafall, har inte fått de exakta datumen ännu.


I pausen på introduktionen bjöds vi på en macka, mineralvatten och kaffe. Hade inte ätit frukost och "syndade". Åt min första macka på 1 månad. Tur att det var mörkt bröd iallafall.. MEN, blev så sjukt besviken.. Det var inte ens gott, jag var mätt i MAX 2 timmar och kändes alltmänt skumt att äta bröd.. Så no more bread for me! Bröd är så sjukt överskattat, kryllar av carbs och har ofta massa dolt socker även i det mörka "fullkorns" brödet.. jaja, mig lurar man inte.. Grejjen är att har man inte ätit bröd på ett tag så märker man hur sött det egentligen är..  BOJKOTTA BRÖD (iallafall vanligt- finns lchfvarianter!) Om man nu ska äta något med kolhydrater i till frukost är det bättre att äta typ.. havregrynsgröt. Man står sig lite längre än 2 timmar då iallafall...





Kära Macka.. Du ser så god och nyttig ut. Ack vad du bedrar.. HEJ DÅ, vårt förhållande är över för gott! haha.


Det var cheating nr 1. Jag fuskade igår nämligen. Jag hittade en paket med cookies längst in i kylskåpet. Och det var en kvar.. Så den käkade jag upp.. hehe, lika bra menar jag så att den inte ligger där och frestar mig ;) höhö.. eller? En cookie, denna lilla godbiten, innehöll 14 g kolhydrater. EN LITEN KAKJÄVEL. Det är typ mitt dagsbehov av carbs när jag går på denna dieten.. Men, den var sjukt god, så jag kan faktiskt rekommendera den.





Kan tillägga att det var schweizernötcookies jag åt av.. Sjukt god.. men värt 14 g carbs.. Nej.. Får hålla mig till mörk choklad framöver istället.. funkar alltid!

Ikväll ska jag jobba natt 20-05. Innan dess ska jag hämta ut min bil som varit på lagning och bara ta det väldigt lugnt. Blir nattjobb hela helgen, kan inte säga att jag är överdrivet taggad för det.


Hoppas alla har en bra helg! :)




LCHF-middag


Idag blev det en riktig lyxmiddag! Passade på nu när vi båda var lediga :) Tog ca 1 timma att göra, men gud så gott det var!


Korvgryta; I den hade jag i lök, vitlök, paprika, morot, bratwurst, passerade tomater (hade nog varit godare med krossade men hade inte det hemma tyvärr!). Kryddade med salt, peppar och lite chiliflakes. Hade även i cream fraiche och riven ost.. Till det hade jag en blandad grönsallad med lite naturella nöter och aioli. Blomkålsmos istället för vanligt potatismos..





Gjorde även lite "snacks" till maten.. Ostkex i ugn (la bara lite riven ost i en hög) och championer fyllda med riven ost, lite olivolja och lite havsssalt med chilismak..





Allt blev så gott, nääää, baka kan jag inte för fem öre, men laga mat kan jag!!





Min fina lillasyster!







Min lillasyster igår på popquizen :) ♥ GO BIBBANS BABES hahaha....



Hemma från Halmstad



Dagen som började så fint med 11 grader blev riktigt kall och blåsig. Höll på att frysa ihjäl i min svarta skinnjacka.. Jaja, den är snygg iallafall! :) Blev en liten fika med Böös. Vi tog den på "hello", gud vad fint det är där nu efter att de har renoverat! Jag tog en hallonsmoothie utan socker och böös tog en bakad potatis.. Smoothien var god, men, hey en sån kan jag göra själv... smakade precis som min fast liiite mindre god! Men men, så äre!

Hannas lägenhet fick vi titta på en annan gång :)


Nu ligger jag i soffan och tar det lugnt, tänkte göra korvgryta, mos och sallad till middag! Selim slutar jobba 21 så får vänta ett tag men vad gör det.. Just nu är jag iallafall VRÅLHUNGRIG..


Starships



Igår kväll gick vi till Joss och käkade... Åt deras goda fläskfilé med chiliaoili, rödvinssås och extra mycket grönsaker.. Det satt fint (samt de 4 glas vin jag drack.. hehe rödvinsfylla när den är som bäst!) Sedan var vi ett glatt & taggat gäng som gick vidare till Harry's för deras popquiz.. Temat var 90-tal och det gick ännu bättre igår än förra onsdagen :) Vi kom på en andraplats, verkligen inte fy skam.. 200 kr i presentkort fick vi! Nästa gång ska vi bli 1:a så är det bara...

Idag gick jag och mamma en morgonpromenad med Moses och Malte.. Blev la typ 20 min.. Efter det joggade vi en runda i skogen med.. Kan säga som så.. det gick verkligen inte snabbt, antar att det var vinet som spökade.. men blev kanske 4 km och det är bra vare sig man springer eller går tycker jag!

Nu ska jag gå in till stan (har typ.. bussfobi.. plus att det är fint väder!) och ta en fika med min kära Böös :) Ska bli trevligt, som vanligt har vi 1000 saker att prata om. Sen blir det nog till möta upp Jenny och Hanna. Hanna har flyttat till en ny lägenhet nu så vi går säkert och checka in läget där :) Underbar ledig torsdag med underbara vänninor kan inte bli bättre :)

Nu måste jag gå!!

CIAO!


Mineralvatten


Var ute och gick en sväng innan på kvällskvisten. Blev en liten runda ner på "stan".. Gick inom Ica och hittade en Loka med deras nya smak "jordgubbe & lakrits". Köpte den och den smakade jättebra! Rekommenderar den verkligen, smakar lite som de rosa/svarta klubborna man kan köpa bland lösgodiset. Lite oväntad smakkombination kanske, men älskar lakrits så den gick definitivt hem hos mig. Ska testa de andra smakerna sedan som ingår i deras nya serie mash-up.. Kul med nya mineralvattensmaker. Har ju en sodastreamer hemma, men de har inte så "exotiska" smaker tyvärr, har citronsmak hemma och den går alltid hem, men alltid kul att variera sig tycker jag! Smakar gott, bättre än läsk faktiskt. Fräschare törstsläckare om inte annat.

image description

Loka likes mash-ups ♥


Längtar så otroligt mycket tills den 26 april då jag äntligen slutar jobba :) ska bli skönt att vara lite långledig. Bara 9 dagar kvar nu, im counting the days!!

Under mina ca 3 lediga veckor ska jag bara ta det lugnt och vila upp mig inför den hektiska jobbsommaren som komma skall. Ska även passa på att ha en riktigt bra sommar i Halmstad med alla mina lovely friends.. hur kan man inte älska Halmstad på sommaren? Bästa staden! Sitta på en uteservering, gå en runda i Aleskogen längs med havet, bada och sola på stranden, grilla och dricka vin med trevligt sällskap, ligga i badenbadenstolen i sommarstugan och läsa en bra bok! Så kommer jag spendera mina lediga dagar i sommar iallafall!:)

MEN nu när jag är ledig ska jag passa på att laga mat (massa nya lchfrecept) samt att baka.. Älskar att laga mat (mindre bra på att baka dock hehe, men det ska förbättras!) när man inte är trött efter jobb. Har även en hög med olästa böcker som jag ska hugga in i som jag har velat läsa länge. Samt ska jag gå massa promenader, och EVENTUELLT blir det en och annan jobbingtur (!) Varje dag ska jag ut och aktivera mig och få i mig en massa frisk luft så att jag blir pigg! Hur underbart låter inte det :)

Nu ska jag nog titta på liiiiite mer Kardashian, sen blir det en snabb dusch och sen sängen. Har sovmorgon till  9.45 imorgon, välbehövligt!!

Hoppas alla har en fin vecka so far!


120417 - Tuesday



Yay, börjar jobba 30 maj på Stora Enso.. Innan dess så ska jag jobba 3 utbildningsomgångar.. Kommer bli kanon! :) Hade drogtest idag, herremingud vad noggranna, kroppsvisitering samt att de stängde av vattnet på toaletten så att man inte skulle fuska och hälla i vatten i urinprovet.. Vet ju att jag inte tar droger MEN det kan hända att provet fuckar sig.. Hope not! Cross your fingers xxxxx!!! Iallafall.. om allt går som planerat har jag introduktion nu på fredag klockan 8! Ska bli kul att komma tillbaka till sliperiet igen, har saknat (och inte saknat hehe) mina stockar. Hoppas det kommer bli en bra sommar! Dock är ju allting bättre än sommaren på Mcd, ASMYCKET FOLK  och fläktarna som fuckar, nej tack. Har gjort mina 3 år nu och de har varit bra, men nu är det dags att gå vidare mot nya utmaningar! Sen blir det plugg. HUR ska det gå?! Men jag ska kämpa, och om allt går som planerat är jag om 6 år (fucking long tid) utbildad gymnasielärare :) Sa till Ina när vi var ute på PW att min största skräck är att eleverna är smartare än mig.. MEN, har ju ett och annat och lära mig under 6 år så det ska nog inte vara några problem..

Vaknade sjukt tidigt idag, redan klockan 10 i 5 var det dags att stiga upp.. Rise and shine :) eller? Körde mot jobbet och drack en Celsius påvägen så piggnade till..

Jobbade från 06-12.30 och dagen gick sjukt fort.. skönt med såna dagar.. Körde till tre hjärtan och gjorde drogtestet.. över på en halvtimme. Sen åkte jag hem till Ina och vi gick en promenad runt Hylte och pratade om allt möjligt.. Snart flyttar hon in tll Halmstad, glad för hennes skull ja!!! Gå till Moon i Halmstad och beställ en drink av henne så lovar jag att ni får en god :)

Värmde på lite rester från igår och nu ligger jag i soffan och tittar på kardashians.. ska se alla säsonger inom en snar framtid.. Imorgon blir det jobb mellan 11.15-19 och sen blir det middag på Joss och pop quiz på Harry's med Bibbans babes. Morgondagens tema är 90-tal, tror det passar mig rätt bra!

Nu ska jag fortsätta titta vidare och sen kaaaaaaaaaaaanske ta en liten mörkchokladbit :) Min favorit just nu är Marabou premium med smak av mint.. 70 % såklart.. Det SKA ju smaka choklad!!





Älskar Kim Kardashians kavaj med zebramönster och strass.. från balmain.. Någon som har ett par tusenlappar över till mig? :) Hela outfiten är så fin!


Balkonghäng





har köpt nya balkongmöbler. Blev bara ett enkelt caféset med ett bord och två stolar. Piffade upp det hela med 2 färggladda kuddar (som man kan vända på dessutom!)

Tyvärr så var det ganska kallt ute på balkongen och skugga så blev inte så långvarigt häng haha..




Men mysigt att ha någonstans att sitta på under sommaren då det förhoppningsvis blir lite mysigare och varmare att sitta där ute. Ser mig själv sitta där ute en sommardag med en bra bok och äta frukost ute i solen :)

MEN, det får kanske vänta ett par veckor.. Tog in min smoothie igen och nu sitter jag och tittar på "Keeping up with the kardashians". Laddade nämligen ner den senaste säsongen. En väldigt skön eftermiddag! Ibland behöver man lite ensamtid och bara göra sånt som man själv tycker är kul. Ibland är det skönt att vara ensam och att hela lägenheten är alldeles tyst.




Khloe får spel på Kim för att hon hela tiden byter pojkvän, haha!


Helenas supersmoothie!




Var sugen på något, så valde att göra en smoothie! Perfekt till frukost eller mellanmål :) Här kommer receptet och det räcker till 2 glas ungefär.


1.5 dl hallon
0.5 dl mjölk
Isbitar
2-3 msk proteinpulver med hallonsmak
2 tsk sukrin
1.5-2 dl turkisk/grekisk yoghurt

(Man kan även blanda i lite vispgrädde, bra för mättnadskänslan!). Jag använder mig av blå mjölk eftersom att jag inte gillar de andra så mycket. Men allra bäst är det att använda sig av röd eftersom att det har mindre kolhydrater. Samma sak med yoghurten, INGEN lightvariant!! Jag slängde i allt i mixern, hällde upp det i ett glas och toppade med lite pumpakärnor (bra fett i dem!) Jättegott! Kanonbra att blanda i proteinpulver också, man blir mätt av det. Som tur är hade jag hallonsmak hemma.. men naturell eller vaniljproteinpulver går också bra. Se bara upp så att proteinpulvret inte innehåller så mycket kolhydrater, finns nämligen vissa sorter som gör det.






Går att variera till tusen beroende på vilka bär man tar :) Om man som jag älskar choklad så kan man skippa bären och ta kakao och chokladproteinpulver, men då går man miste om vitaminerna som finns i bären.. Kakao innehåller förövrigt inte så mycket kolhydrater.. Men kanske inte kan kalla det smoothie då, blir mer som en chokladmilkshake.. GOTT! :)


Sisters



Kollade på Kourtney och Khloe i Miami innan. Systrarna Kardashians är så sjukt söta. Älskar deras ögon och hår och för att inte tala om deras garderob! Give me! Tycker alla 3 är söta på sitt egna sätt, kanonbra inspirationskälla. VILL HA LÅNGT HÅR NU!!





Sjukt söta och roliga ;)


Before & After



Fitnessmodellen Jennifer Nicole Lee.. Före och efter bilderna.. Helt sjukt snygg är hon nu!!








Kan hon kan jag!!!!!! och om jag kan.. kan alla.. HAHA..


summer inspo 2012





Blonde, long & pretty hair




Jessica Alba's beach body




Summerlove





Nails, Nails, Nails



A refreshing summer drink




Sunkissed






Monday morning

Var ju hemma hos ma&pa igår på middag. Åt squashpasta med italiensk köttfärssås. Den har kokats länge med vatten, rödvin, kryddor, morötter och rödvin. Mycket godare och nyttigare än den vanliga köttfärssåsen. Sen åt vi en chokladkaka och drack kaffe till det. Mysig kväll!

sen åkte jag till frida en sväng, vi spelade rumble, hon är hooked på det nu med. Ni får gärna adda mig på helenaaj om ni vill ha spö ;)

Sen åkte jag hem. Tog täcket och kudden och la mig i soffan. Tände alla ljusen + att lägenheten var nystädad, så mysigt. Tog mig ett glas funlight apelsin och mörkchoklad till kvällsfika. Satte på filmen "Idont know how she does it". Ina rekommenderade den, bra filmen även om jag somnade på slutet. Men lättsmält och rolig film, sen den!

Idag vaknade jag klockan 9. Åkte hem till mamma. Vägde mig där gjorde jag med, har gått ner 5 kg på 3 veckor :) Kanon ju! Sen gick vi en långpromenad i skogen, blev 6 km! Åt även frukost där; 2 löskokta ägg med en burk makrill i tomatsås. Gott och mättande. Nu är jag hemma igen, har absolut inga planer för idag. Kanske ska sätta mig på balkongen och läsa. Får bara vänta på eftermiddagssolen.

Har bokat in drogtest för nya jobbet också, så förhoppningsvis kan jag gå på introduktionen på fredag. Har även fått reda på min sista dag för mcd, det blir 26 april :) så har jag typ 3 veckors ledigt mellan jobben, blir ev en resa tillsammans med fina Ina till varmare breddgrader. Nu ska jag läsa bloggar..

Ha en bra måndag!!

120415



Idag har jag varit sååå seg och trött.. dock inte så bakis som jag trodde jag skulle vara. Var helt förvånad när jag vaknade och upptäckte att jag mådde helt ok (??!) så.. SÅ gammal är jag inte.. än. Iallafall. Igår var vi hemma hos Frida på lite födelsedagsfest.. vi var ett glatt gäng på 15 pers.. Drack rosévin med russian water.. det var jättegott, väldigt somrig drink måste jag säga! Vid 10-tiden tog vi bussen in till stan, det gick ganska snabbt det med.. en tur in på bulls hann det bli, drack rödvin..

ALLTSÅ. En sak som jag inte förstår.. är varför man alltid får så jävla äckligt vin ute...!? Okej, jag säger bara ett glas vin, antar att jag får husets då? Vitt vin kan jag inte dricka ute för det smakar helt seriöst surt kattpiss. Rött vin, jaaaa, de allra flesta sorterna brukar gå ner, finns dock vissa som är mindre bra om man säger så. T ex det jag fick igår.. Oj, nu kom jag av mig haha.. Iallafall vi gick slutligen vidare till Moon och dansade och drack drinkar! Kvällen spårade ut tyvärr, så blev ett tråkigt avslut. Blir väl så när det är fylla och tjafs som hänger i luften. Jaja, enough sad, det blir fler utgång, förhoppningsvis en lite bättre nästa gång!

Idag har jag storhandlat, fyllt på både frys, kyl och skafferi. Nu kan vi absolut inte handla mer innan löning.. fattigtjej89 typ.. Är mitt uppe i bakandet här hemma, gör lchf-kladdkakemuffins. Om de blir bra får ni receptet ;)

Imorgon kör jag och mamma en biggest loser tävling. den som går ner mest under 2 veckor (i procent) vinner ett pris .. Vi vet inte dock vad än.. men de blir nog kul.. bra motivation om inte annat.

Hittils har jag gått ner 4 kg med lchf, men har vägning imrogon så då får vi se vad vågen står på.. Imorgon är det 3 veckor sedan jag började nämligen..


Nu ska jag återgå till köket!

regn regn regn


Usch, vilket dåligt väder det är :( grått och trist ute.. jag lyckades dock ta mig ut för en liten promenad iallafall, gick ca 3 km med iphone som sällskap.. Lyssnade på min spotifylista "run bitch run" haha.. Blir alltid lättare att promenera med musik eller i sällskap av en god vän. Så det fick bli det första alternativet, Selim gick till gymmet istället för att promenera..

Just nu håller ja på att fixa med kvällsmaten.. Blir vitlökskyckling i ugn, blomkålsmos och broccoligratäng (gör en stor sats så jag kan ha matlådor i veckan till jobbet)

Har även hunnit varma upp mig med en varm kopp blåbärste :)

Ikväll ska jag mysa i soffan och absolut inte göra något alls.. är lite sugen på att ladda ner grey's anatomy har ju missat en hel del nu :(

Men först blir det matlagning & tvätttid!!

/Helena

påskhelgen är över!

Imorgon efter jobbet träffade jag min frida :) Vi var ute och gick en runda. 5 km blev det! Vi använde oss av appen runkeeper, den är bäst! dock blev vi lite småskraja när de började prata mitt i allt, haha!

efter vår promenad var vi en stund hemma hos henne och sen gick vi hem till mig och kollade på en film. The desendes (stavning på den??) och den var jättebra! Rekommenderar den starkt faktiskt, synd att clooney inte fick en oscar för den filmen, han förtjänade det...

Idag ska jag städa, så satans tråkigt, men sätter på spotifyn på högvolym så ska det nog ordna sig! Allt bllir lättare med lite musik. Det blir en riktig storstädning här hemma.. jättestökigt har det blivit av någon konstig anledning ;)

Mailade min gamla chef idag om jobb, och i sommar ska jag jobba på Stora Enso igen! Så kul! så imorgon blir det till att säga upp sig från donken.. det är dags nu efter 3 år känner jag.. Jag har även sökt in till högskolan till hösten.. Gymnasielärare.. 5,5 år.. MEN.. jag kommer ha en jättebra utbildning efter det + att jag alltid velat bli en lärare.. jag tog gymnasiet för där tjänar man bäst.. får ju vara lite smart, haha!!

skönt att allt börja ordna upp sig ändå. :) känns superskönt..

efter städningen ska jag belöna mig med en skön promenad och ikväll ska jag unna mig efterrätt.. Ska göra lchfpannacotta nämligen.. Jag skulle egentligen väga mig idag men jag äger ingen våg så tänkte skjuta upp det tills nästa måndag istället.. Då hoppas jag att jag gått ner 6 kg på 2 veckor om jag ska följa trenden :)


Har skickat iväg Selim till Ica nu, han ska köpa tulpaner och lite tidningar till mig! :) nu har han gått på x-vecka också, vilken lyckost.. själv jobbar man 5 dagar i rad med start imorgon..

Puss!!

dance again


Sorry for the low update.. har jobbat hela påskhelgen nämligen.. däremellan har jag varit i stugan! Fick påskägg också; mörk choklad med mintkrokant, mascara och läpglans av mamma och sosso..

Och på självaste påskafton bröt jag min diet, åt en liten twix och några gummibjörnar.. var inte så där jättegott ändå.. haha.. kunde "syndat" med något godare.. idag är jag dock back in track.. laxen står i ugnen och gottar sig.. Har hällt över philadelphia med smak av tomat och pesto! Till det blir det gräddstuvad spenat.. låter smaskigt va!? Och igår hände det något som inte hänt på vääääldigt många år..


Jag.. Helena Johansson.. var ute och sprang! Hela 4 km! Inte dåligt va. okej, jag kan ju inte säga att jag sprang precis hela tiden men för det mesta.. varvade det med lite powerwalk.. sprang med mamma, sosso och hundarna.. men fy vilken dålig kondis man har.. Var sugen på en runda ikväll med, men ska träffa Frida.. kan ju tvinga med henne på en kvällsrunda, det är så fint väder fortfarande att man bara vill vara ute i solen :)

Imorgon är jag ledig, har verkligen ingen aning vad jag ska hitta på.. känns trist.. har bara 1 dag ledigt sen är det 5 dagar med jobb.. kommer bli en hård vecka! Men på lördag blir det lite firande av en speciell födelsedagstjej :) och INA KOMMER också hem nästa vecka wihoo.. så det blir nog bra ändå!

ska titta till maten nu, ciao!

we run the night



sitter och krånglar med itunes nu, så jäääävla segt det är! Ska försöka återställa min telefon för att se om den kan fungera annars blir det en trip till gekås imorgon och fixa den.. Kanske kan passa på och gå in och shoppa lite på gekås då!? aldrig helt fel att ta en tripp dit!

Nu är 2 jobbiga stängningar avklarade, tur man har gott sällskap! Idag är en en alldeles underbar dag, jag är ledig och dessutom tog mig en härlig sovmorgon :) Snart ska jag och Sofia ta en promenad i solen i aleskogen och sedan ska jag in till staden och ta en fika med Hanna & Jenny..  ska fixa ihop mina påskägg också hade jag tänkt!! Älskar påsken :) Och älskar våren överlag måste jag säga!


Sen på kvällen så blir det popquiz på Harrys och middag innan på en restaurang.. så mysigt.. love my life idag! Nu ska jag ta en dusch och mecka liiiite till med iphonen.. hoppas den kommer att fungera!!

PUSS


-3 kg

har gått ner 3 kg på en vecka :) inte illa!


mamma bakade ett lchfbröd igår, som jag åt idag tillsammans med smör och skinka! var mycket gott! nu sitter jag och tittar på top model och project runaway.. ska strax sätta igång och laga lite matlådor.. Det blir blomkålsris med korvstroganoff och även lite squashpasta.. Blir nog gott :) Jag har nämlligen måndag & tisdag stängning denna veckan, något som jag verkligen inte ser framemot (speciellt inte idag!). Men bara att göra det bästa av situationen och köra antar jag!





RSS 2.0