Hey lady!

Ja, det är vad vissa turkar insisterar att kalla mig trots min blotta ålder på 18 år! Idag har jag och Marthe varit ute och käkat kinamat till lunch. GOTT, men dyrt. Men idag är det min (eller vår) rich day, dels för att jag fick mitt studiebidrag och Selim fick sin dricks. Yahoo. Kom precis från Villa Sunflower, Selim är in front office manager (bla bla, what they call it) så we were walking around och drack fanta och cola! Ska snart fixa mig i ordning lite, ska till bossens restaurant vid halv 7. Han har fixat en telefon med turkiskt nummer till oss och sen så ska jag få min lön. Sen blir det beachparty och sen GIRLS NIGHT OUT! Det ser jag framemot. Nu ska jag fortsätta att prata med min kära mor!

Tattarunge

Ja, jag befinner mig i Alanya. Och vad har jag gjort idag? Tvättat, städat och passat baby köpek som numera har fått ett namn; Tyson! Imorgon börjar mitt "nya" liv, det vill säga UTNYTTJA dagarna lite bättre samt TJÄNA pengar! Ja, jag ska alltså vara lite "seriös" med mitt jobb och jobba med Alex imorgon på beachpartyt. Och har jag inte tjänat MINST 500-1000 kr imorgon ska jag fan ta och skrubba hela lägenheterna med mina bara händer. Eller något. Dessutom så tänkte jag vara en god dotter och barnbarn och skicka vykort imorgon! Har ju varit här 3 veckor.. Måste dessutom steka till mig lite, jag var i och för sig på stranden igår, men blev som vanligt mest ganska bränd (röd). Nu sitter jag här, checkar lite bloggar, kränger turkchips och turkfanta(den smakar mycket bättre här, konstigt nog!).  Är ensam i lägenheten nu, Selim jobbar till 12 inatt och Marthe och Idris är nog på Havana Beach club (tror jag). Hoppas på att Selim är ledig imorgon, för jag vill åka till ulas beach(tror den hette så). När jag och Marthe var på båtturen så berättade guiden att det var den bästa stranden i Alanya! Åhh.. i wanna go there and steak myself and be brownie! Måste checka upp lite ställen som man kan besöka här, har ju hunnit med kale (borgen) med ett norskt tjejgäng (jag och Marthe var guider haha, visste ju knappt när borgen uppfördes!), båttur och beachparty, vi missade ju Dimcay så det blir la att man tar det någon dag snart!  Hmm, vad har mer hänt? Ja, turkarna är ju som vanligt ganska otroliga.

- Can i touch your... animal? / Turk 1 när jag gick och bar på baby köpek

Hoppas att allt är bra hemma i Sverige, vet att vädret inte är det bästa, men igår regnade det faktiskt lite i Alanya  =D(happy face ;) haha, guuud, det är sånt här ina kan DÖDA MAJ FÖR (A)  Ska kolla upp om castle lägenhet har aircondition annars kommer jag dööö. Jag vaknar verkligen upp som en dränkt katt varenda morgon. (sexigt)

/ Helena

baby köpek

idag har jag sovit läääääänge. Blev väckt halv två av Selim, han hade köpt någn slags adanakebabrulle! Det var godsi! Annars har jag inte varit så jätteaktiv idag, har suttit framför datorn(internet yes!) och sedan har jag och marthe gått runt i hamnen och käkat brownies och glass och druckit fanta! Idris har köpt en rottweilervalp idag, så söt lilla baby köpek! 8 veckor gammal.. Dock är det synd om den då de har cuttat svansen (de gör tydligen så i turkiet!) Sitter och väntar på att turken ska komma hem, vill gå ut och käka en fet spagetti carbonara och promenera i hamnen... Imorgon ska jag jobba mellan 19.00-23.00 på beachpartyt.. ja, det var allt för idag! Jo, juste det... har ju resdagboken med.. resdagboken.se Heter helenaaj där.. check it out!

ALANYA

Jag vet att jag ar lite seg på facebook men den vill helt enkelt inte ge med sig! Så dærfør får de bli lite uppdatering på bloggen istællet! Just nu ær jag ensam hemma.. turkarna jobbar och marthe har lektioner i norska før typ 5 turkar! Så då passar jag på att sitta hær och glo (tråkig jag e haha) Men snart kommer selim hem så då får ja væl lite underhållning..  Igår så jobbade vi.. eller jobbade och jobbade, det blev la inte så mycket jobb.. Selim och Idris var lediga så vi drog med de till beachpartyt! Selim den iddin førsøkte sælja båtturbiljetter till några tjejer och de ville med om han skulle åka med.. (båtturen ær mellan 10-16) och vet ni vad den IDDIN svarar nær de frågar vad han jobbar med.. "Im receptionist from 9 in the morning to 1.. GAHH HUR LYCKAD KAN MAN VA? haha xD då var de inte så intresserade  længre.. Jag lær ju iallafall inte svælta hærnere det ær ett som ær sækert.. vi dricker och æter gratis varje fredag och måndag kvæll (beachparty) samt att vi kan gå till bossens restaurang oc kæka lite turkmat! Godsii.. Vet inte om jag ska satsa på att "jobba" på dagen eller kvællen.... Måste sæga att alla norska och svenskar blir så otroligt TRØGA nær de ær fulla (inklusive jag..)

Selim har som vanligt sina små moments.. Han har ett ganska roligt ord før barnvagn
BABY CAR

Gud vilket rørigt inlægg...!! Imorgon spelar iallafall Turkiet mot Tyskland.. GAH.. Om vi vinner (omg ja sa just VI) så kommer det bli omgggggggggggggggggggggg.. Alanya is goinK to burn up! =) Det blir la queens garden som vanligt.. Så længe jag får mina "orange balls" ær jag nøjd!

/ Helena you broke my dream xD

None

Grattis Sosso 17 år

Idag fyller min kæra syster 17 år! Ringde precis och grattade henne, nu ær det bara ett år kvar tills 18! Jag kommer ju inte se henne førrens juni 2009, eftersom att jag ær i Turkiet och sen i børjan av augusti åker hon till USA før att gå ett high school år dær! We are growinK up..  Føljande scenarier har utspelat sig dessa dagar...

Scenario 1.. Selim och Idris ska gå och køka mat (frukost) Vad kommer de hem med!?
* Nøtter med honung i (its good for your "energy")
* Nutella (okej, jag har i och før sig redan ætit upp halva burken men ÆNDÅ!)
* Liten Tekokare (vi får inte glømma att vi har med turkar att gøra - cay cay cay CAY)
* Mjølk ( okej denna kan jag førstå)
* Några turkiska korvar
* Oliver
* Ægg

VAD DE INTE KØPTE!
*Brød
* Någn typ av frukostmat som de var meningen att de skulle køpa (okej ægg men ændå!)
Allt detta gick på 90 lira!

Nær vi var och handlade på Migros igår så køpte vi:
BRØD (två sorter)
Mjølk
yoghurt
flingor
læsk
vatten
cola
æggkoppar
salt
peppar
championer
gurka
tomat
choklad
chips
spagetti
tomatpure
krossade tomater
plastfolie
plastpåsar
persikor
iste
duschcreme + tillhørande svamp
deo

ja this was about it..och på något konstigt vænster lyckades de køpa før 3 lira mer æn oss
SLUTSATS: turkarna ska INTE få storhandla en enda gång till
SLUTSATS 2: Nær deras løn kommer så hamna den hos deras flickvænner, tack!!


Idag ær det nog værmerekord, ca 44 grader i skuggan och typ 1583 i solen.. jag har stannat i "skuggan" det vill sæga inomhus.. ge mig some air condition  pls! (vet att ina kommer mørda mig nær hon læser att jag klagar, haha!)
Idag blir det iallafall utgång.. på idris initativ før en gångs skull.. hur ofta hænder det liksom?! blir la antagligen Havana som vanligt! Innan dess ska jag och Marthe gå till vår boss och hæmta våra pengar..
Imorgon ær båda turkarna lediga så då ska vi åka till dimcay.. kolla på turkiska/kurdiska fiskar (internt!) ska bli trevligt =)

snart kommer min magyar hit och det ska bli så KUL! Och dbehøver inte oroa dig øver att jag ær brun
1. turkiska tjejen skrubbade bort all min FÆRG (all min hud)
2. Jag har inte varit på beachen på typ en vecka!

Jag skulle vilja se sex and the city filmen men tvivlar starkt på att de visar den hær i alanya xD

See y'all soon again!

Love from turkish housewive!

Update from turklandet!

Ja, har har man inte varit aktiv på en sisådær hundra år så nu tyckte jag att det var dags før lite uppdatering! Nu har jag varit i Alanya 12 dagar och det ar HOT! Jag kan knappt gå utanfør dørren førrens jag ser ut som en drænkt katt (sexigt!).. im living the alanya dream, så vad har jag gjort idag!? Nej inte mycket æn så længe då jag inte varit utanfør dørren på hela dagen.. istællet har jag stædat och tvættat (turkish housewife anyone?) var lite død efter gårdagen om man sæger så! Først så var vi på beachpartyt, mitt nya jobb, som verkar hur bra som helst..mjukstartade med att sælja till 5 norska boys (easy hunts som en ækta alanya hade sagt!).. blev lite rund om fossingarna då vi får dricka hur mycket vi vill samt følja med på ALLA beachpartyna och båtturerna.. Beachparty ær varje fredag och måndag och båtturer ær varje dag! Så om någon ska till Alanya snart så får ni faktiskt ta och køpa biljetter av mig (spezial prize for yaaa my friend!) Efter beachpartyt så stack vi till queens garden før att kolla nær turkarna spelade mot kroatien.. Det var helt insane! Turkarna var som galna (inklusive min) och hoppade och skrek... jaaa det var bland det "værsta" varit med om med undantag naær turkarna vann sist (fotbollsnørd???).. Sedan så stack jag marthe och Selim till havana dær en fishbowl intogs.. Kan væl sæga att alla tre var ganska packade.. Turken somnade på 10 sekunder och jag børjade gapa om att jag skulle hem till sverige næsta vecka... typ så hær utspelades den konversationen:

Jag: Im going home to sweden next weeeeeeeeeeeeeeeeeeek!!
Selim: But do u have 20 lira?

Nu ska vi gå till migros (måste ju våga ta mig ur hela den hær turkish housewives dreamen som jag just nu lever i!


PUSSSSSSSSS!

RSS 2.0