celsius




Köpte 3 st celsius på ica idag! Valde citron/lime, vilda bär och apelsin. De är sötade med sötningsmedel, innehåller knappt några kolhydrater och har en uppiggande effekt (koffein & taurin!). De innehåller även viktiga vitaminer och mineral. Perfekt alternativ när man går på diet och kanske är trött på att bara dricka vatten. Drycken har en god smak och kostar ca 20 kr styck. Kan ju köpas till speciella tillfällen när man är sugen på något sött eller om man behöver en uppiggande dryck. Perfekt om man inte dricker kaffe t ex. REKOMMENDERAS STARKT! Ska testa alla smakerna sen för att se vilken som är godast :) Nu sipprar jag i mig citron/ime och sen smakar precis som sprite. Awesome!!




underbara helg!

Äntligen en ledig helg, som jag längtat!

denna veckan har jag både jobbat kväll/natt och dag så jag känner att hela min dygnsrytm är helt fuckad.. Är både trött på morgonen, dagen och kvällen nu! :) Blir så när man jobbar knastider. Igår jobbade jag 12-20 (dagen innan hade jag haft stängning) så jag var lagom trött kan jag säga. sen var det sjukt mycket folk, och väldigt mycket att göra hela tiden. sånt tar verkligen på krafterna. efter jobbet var det dock dags för den efterlängtade fikan med hanna och jenny. vi satte oss på roberths, köpte ceasarsallad och drack latte. Så himla mysigt, vi har alltid mycket att prata om och igår var verkligen inget undantag. tack tjejer!




mysiga roberths :)


Idag var det äntligen dags att hämta ut min nya iphone :) tror ni fanskapet funkar då eller!? NEJ! blir så trött. Har suttit i kundtjänst med telia nu och det är inte simkortet det är fel på utan själva telefonen. Skulle ringa netonnets kundtjänst men tro fan de har stängt lör och sön. På måndag då jävlar! Då ska den fixas, orkar inte ha mitt tillfälliga nr längre, vill ha mitt gamla ju, som ALLA har. Jobbigt att skaffat ett helt nytt nummer. Har så fruktansvärt dåligt sifferminne så de hade ju tagit hundra år innan jag lärt mig det numret. Jaja.. passade även på att ta en tur inom bolaget. Köpte rödvin (bag in box ;) som jag och rebecca ska dricka ikväll.Sen behövde kylskåpet, frysen och skafferiet fyllas på lite.. lite mjölk, ost, kött, choklad, bacon blev inhandlat. Så nu har jag alla dagens "måsten gjorda"

Innan jag åker in till staden, så ska jag äta räkor, aioli, sallad med naturella nötter och feta ost samt avokado.. En riktig festmåltid med andra ord.

ikväll blir det partaj, först hem till alex (min kollega) och sedan ut i nattens vimmel :) har med mig alla mina favorittjejer från jobbet också, så kan inte bli bättre?!


Inspo






Vilka underbara inspirationsbilder! Älskar verkligen trappan och fotoväggen. Bilderna kommer från bloggen kreativinredning.blogg.se

en jättebra blogg att inspireras av, många fina bilder!



påskpyntat & vårfint i lägenheten!



påskpyntat gjorde jag redan för ett par veckor sen. Vi var nämligen i gekås då, och de hade jättemycket fint påskpynt. Var inne på gro & spira idag också för att piffa upp köket med lite nya blommar.. resultatet blev jättefint faktiskt.. här kommer lite foton som jag tog tidigare idag..




Denna blomman som jag köpte idag.. Älskar när blommorna går i lime, vitt och gult. Riktigt vårfint blir det då!





Gula påsklyktor.. Köpte även de i lila men de står i vardagsrummet (detta är köksfönstret!)..




även köksbänken måste ju få lite påskkänsla.. ska sätta dit ett värmeljus sen som man kan tända på kvällen :)





Riset plockade jag utmed Nissan där vi bor. De glittriga äggen köpte jag på Ica och den vita lyktan jämte är från gekås.




Påskliljor måste man självklart ha!!





Påskägg med marsipanägg i! Så fina pastellfärger på äggen tycker jag!


Väldigt vårigt, ljust och fräscht tycker jag!!! :)


Torsdag



Och snart helg, med andra ord :)

idag steg jag upp strax innan 9. Kokade ett par ägg och stekte lite bacon till frukost. Gott och mättande. Efter det åkte jag till läkaren, tog blodprov, puls och blodtryck.. Allt såg bra ut, hade lite lågt blodtryck, dock inget som är farligt. Ska tillbaka nästa vecka för att se om blodprovet visar något. Hoppas inte :) Nu är jag dock lite öm och det stramar liksom i armen.. tur det är vänster iallafall. Efter det fick jag en runda på "stan", köpte en flaska vin till helgen, en fin vårbukett med en vas till. Sen gick jag även inom glada hörnan och hämtade ut ett paket. Passade även på att köpa lite tidningar också! ska alldeles strax läsa.

väl hemma ringde jag lite viktiga samtal, alltid skönt att ha såna avklarade + betalade lite räkningar.. Så skönt att ha det gjort nu! Lika bra att ta tag i det direkt, istället för att skjuta upp det.

Sedan blev det en underbar vårpromenad i det fina vädret med frida.. en timma var vi ute även idag!

Nu har jag lagat lite lunch, tacogratäng.. Så nu har jag lite matlådor till jobbet också.. Jättegott var det :) Ligger i soffan och jäser nu!

Ska passa på och läsa lite tidningar innan jag börjar jobba vid 15.30!





Hoppas alla har en fin torsdag!! (nu ringde det på dörren, vaktmästaren har kommit för att fixa takuttaget, innan hängde det nämligen bara sladdar så har inte kunnat sätta upp någon vanlig taklampa ännu!)



My Paradise




























Vill åka tillbaka...  Thailand 2012 ♥



Jobb, jobb.. och återigen jobb..

Snälla, kan det inte bli fredag kväll 20.00 så jag kan sätta mig på en uteservering och njuta av en ledig helg?!!

idag har jag och mamma varit ute en lång runda i skogen med hundarna.. igen.. Skönt med luft och jag fick upp flåset rejält (sjukt otränad) och var ganska slut efter.. Moses med, hehe..

efter det var det bara till att tuta vidare in till Halmstad för lite kvällsjobb. först möte.. Vi blev klara redan vid halv 1, gött.. Imorgon ska jag upp tidigt och gå till läkaren, sen hämta paket på posten (lchfsaker!), beställa nytt simkort för jag har äntligen köpt en ny iphone ju... sen ska jag även laga lite matlådor och gå en promenad med frida innan jobb. Så imorgon blir en busy dag minst sagt.. nu ska jag nana, hoppas alla haft en fin onsdag!

Älskar min diet!

Alla borde verkligen prova lchf! Världens bästa diet!

Det finns egentligen ingenting du kan inte äta.. Förutom typ potatis.

Potatis äter jag dock väldigt sällan sedan jag flyttade hemifrån (tråkigt att skala dem hehe) med undantag av chips.. Chips äter jag dock väldigt sällan och är inte sugen på det så ofta så de kan jag lätt avstå. Likadant popcorn..

Istället för chips/popcorn kan jag äta nötter istället. funkar perfekt.. Eller för de som gillar ost, t ex ostbrågar finns det något som heter grok.. Det innehåller inga kolhydrater alls och de smakar ost helt enkelt!

Om jag är sugen på ris; kan jag göra blomkålsris. Älskar blomkål!

Istället för potatismos så kan jag göra blomkålsmos som dessutom smakar mycket godare än vanligt potatismos.

Glass, finns flera stycken olika lchfrecept som är enkla att göra, både med och utan glassmaskin..

Alla bakverk och kakor kan man i princip göra om man byter ut t e x mjöl och kakao till lchf varianter.. finns bla ngt som heter bakepro på lchfbutiken. se.

Du kan äta 70 % mörk choklad.. som smakar som RIKTIG choklad, alltså inget skit. Det finns även lchfmjölkchoklad som man kan beställa om man inte gillar mörk choklad..

Däremot kan du INTE äta frukt eller något som innehåller frukt som t ex.. DÄREMOT får du äta blåbär, hallon och jordgubbar (dock i måtta, finns socker) så istället för fruktsallad så kan man äta bär MED vispgrädde.. Hur bra!?

Pasta kan man göra helt enligt lchf också.. ska lägga ut receptet på pasta sedan när jag testat det. Denna pastan som man kan göra innehåller ägg och philadelphia och jag har hört att den ska vara jättekrämig och god!så du kan äta "pasta" med en krämig sås med riktig grädde utan att få dåligt samvete!

Om du vill söta ditt te så använda INTE honung eller socker. Det finns något som heter sukrin (stevia kan man också beställa hem!). Detta kan du även använda i diverse bakverk.

Bröd eller knäckebröd?! Det kan du också äta om du gör dem efter ett lchfrecept.. Alla ingredienser till det finns på lchfbutiken.se Om du bakar ditt eget bröd så vet du precis vad det är i det och du slipper onödiga tillsatser..

Om man gillar ost så är det också perfekt.. du kan äta ALLA sorters ostar, feta, brie, parmesan, vanlig gulost, baby bel, philadelphia m.m

man får dessutom dricka vin, ett glas vin innehåller inte mycket kolhydrater. Whiskey är också tillåtet i måttliga mängder.


Har redan smygvägt mig (ska inte göra det förrens måndag egentligen) och det visar redan mycket goda resultat. updaterar er på mån hur många kg jag gått ner..

annars kan jag verkligen rekommendera katrins bok "Dags att bli smal"! bra nybörjarguide till lchf och dessutom en otroligt rolig bok att läsa.. Sedan finns det massa bloggar och recept på nätet, bara att googla!


kväll


Har "pluggat" färdigt nu.. Lite 70 % choklad och mineralvatten hjälpte lite på vägen om man säger så ;)

Gick dessutom in på netonnets hemsida och beställde ny iphone. Ska även beställa nytt simkort från telia imorgon. Min telefon blev nämligen stulen för ett tag sen, och den var oförsäkrad.. Så typiskt. Men snart har jag en ny telefon (igen) och visst det blev mycket mycket dyrare i slutändan, men.. vad gör det om 100 år..  Selim har gått över till Muhittin nu för att titta på en fotbollsmatch och snart kommer fina Frida hit för lite tjejsnack! Är rätt så trött idag, kommer nog sova i tid för en gångsskull, måste vakna tidigt imorgon och fixa lite i lägenheten och ringa lite tråkiga samtal. Sen blir det powerwalk med mamma och hundarna imorgon eftermiddag igen, innan jobb. Nu kom Frida så ska kila!

Puss och hoppas alla har en bra tisdagskväll

Kvällens middag



det blev en rejäl runda för oss; en och en halvtimma var vi ute och gick. Vi gick bort till dammen och sedan vidare upp längs kanalen och sen tillbaka.. Blev 7000 steg (vet inte hur många km, visade mammas stegräknare!). Hundarna var jättevarma och trötta sen :) (och även jag!) Temp visade 20 grader när jag körde hem igen, inte illa för att vara mars tycker jag! Älskade vår!

när jag kom hem satte jag igång med min skiftledarpärm, har en del kvar att göra så får fortsätta med det sen ikväll. Har möte med chefen imorgon eftermiddag innan jag börjar jobba nämligen.

Ikväll lagade jag lax i ugn med cream fraiche, fetaost och dill. Till det blev det blomkålsmos och gröna ärtor. Sjukt gott och mättande dock, ligger och jäser här i soffan. Receptet går helt enligt lchf, tänk att "dietmat" kan vara så gott! Här kommer receptet, jag rekommenderar det verkligen!

Laxen!

rör ihop fetaost (en paket) tillsammans med en burk cream fraiche. Gärna den med högst fetthalt i eftersom att den innehåller minst kolhydrater. Jag blandade i lite dill också. Om man inte vill ha fetaost kan man även ta chevré, funkar säkert minst lika bra (ska testa det nästa gång!) Lägg röran över de frysta laxfiléerna (en per pers, selim äter 2 haha) och glöm inte att salta och peppra firren innan den åker in  i ugnen, ca 20 min i 225 graders värme.

Blomkålsmoset då.. Koka ett blomkålshuvud med lite buljong. Jag saltade också men det kan man lika gärna göra efter (också!) om man vill, om man gillar salt som jag! :) När den var färdigkokt så mosde jag ner det till en fin pure med elvispen (har ingen stavmixer) tycker dock inte att det gör något med lite "klumpar", det är bara gott. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och ta 100 g smör, 0.5 dl vispgrädde, 2 dl riven ost (man kan ta vanlig hushållsost om man vill, jag tog dock parmesan!), jag pressade även i en vitlöksklyfta och sen så saltade jag och pepprade tills det blev bra!

Röran till laxen räcker till 4 laxfiléer och moset till 4 personer. Man blir jättemätt av moset verkligen, mycket gott och fettigt :) man kan ha en fräsch grönsllad till men jag kokade lite gröna ärtor istället.

Smaklig måltid!!

Måndag & idag



Igår var jag och Frida ute på en skön powerwalk.. Vi gick i en timma vid dammen och sen en bit in i skogen. Solen sken och det var faktiskt riktigt varmt, fick ta av mig mössan ;) skönt med sällskap, det är ju tänkt att jag ska gå en powerwalk på ca 1 timma 4 gånger i veckan nu när jag börjat med min nya diet (började igår). på kvällen var det premiär för grillning, till förrätt åt jag och frida brieost och ett glas vin. Tll huvudrätt blev det grillad kyckling, sallad, och en fet sås! Till efterrätt blev det färska jordgubbar & blåbär med vispgrädde. Allt var så gott och jag blev proppmätt :) Sen tittade vi bara på tv innan det var dags att gå hem och sova...

på tal om mat så går jag ju på lchf (började igår) och det står för low carb, high fat. Man får protein och fett men inte mer än 20 g kolhydrater per dag (helst ska man undvika carbs helt, men lite svårt kanske).. Iallafall en vanlig frukost kan vara; äggröra med bacon, 2 kokta ägg med finncrisp, turkisk yoghurt med hasselnötter och hallon, omellett med skinka och ost.. t ex.. mycket ägg med andra ord!

Till lunch kan man äta t ex en sallad med mycket dressing (absolut inget bröd whatsoever) eller husmanskost utan kolhydrater t ex köttbullar, brunsås och grönsaker.

Till middag, kött, fisk, kyckling, korv (med hög kötthallt) med t e x sallad, fet sås, blomkålsris/mos, osv osv..

Började som sagt bara med det igår men ska skriva sen hur det går.. dessutom så ska man gå en powerwalk på ca 1 timma 4 ggr i veckan.. för att sen öka till joggning.. men de 2 första veckorna går jag bara powerwalks..

Till frukost idag åt jag äggröra på 2 ägg som jag stekte i smör och til det bacon! man får dricka vatten, mjölk, kaffe och te.. that's it!

Nu ska jag ta en dusch, sedan åka över till mamma för att gå powerwalk med henne och hundarna.. Jag är dödstrött idag, måste dricka kaffe i eftermiddag känner jag...

Ikväll ska jag laga lchfmiddag, det blir lax i ugn och blomkålsmos :) hoppas det blir goodie!!


Hunger games


I söndags vaknade jag ganska sent efter nattjobb... Hatar verkligen när man vänder på dgnet. Men, men, när vi väl vaknat, jag och Selim, åkte vi ut till eurostop. Selim köpte ett par vita lacosteskor till mig, tack tack! Sen gick jag in på hemtex och försökte hitta lite fina kuddar till soffan, men kunde inte hitta några fina. Tillslut så satte vi oss på espresso house. Åt en god macka med senapsdressing, kyckling och bacon! Till det drack jag en stooor latte.. beställde t o m en kaffe till sen, jag vaer jättetrött verkligen...

Åkte in till centrum igen, mötte Böös och satt och tjattrade med henne någon timma innan bion. Vankas fest på lördag ;) Och vid 10 i 6 var det äntligen dags för bion. Den hade fått bra recensioner av både syrran och HP och vi blev verkligen inte besvikna av "Hunger games" Kort handlar det olm ett land där det finns 12 distrikt. från varje distrikt så skickas en kill eoch en tjej som ska utkämpa ett slag det sk "Hunger games" Alla kommer dö utom 1.. Väldigt spännande och längtar redan tills nästa film (kommer bli totalt 4 st filmer!) ¨Får beställa hem boken. Det var ju kul för vi var ju på premiären i Paris och såg alla skådisarna, var kul att se dem i filmen äntligen :) Bilderna från premiären finns på Selims iphone tillsammans med paris + thailand bilderna.. Det kommer komma upp bilder, i sinom tid (jag som är lite lat bara hehe!)



Så om ni ska gå på bio i dagarna så kan jag verkligen rekommendera "Hunger games" Ni kommer inte bli besvikna, sjukt spännande var den!





Katniss i "Hunger games"


Efter bion mötte vi upp Muhittin som hade varit i Danmark. Han åkte med oss hem till Hylte igen.  Väl hemma fick vi god middag av Frida, klyftpotatis i ugn, stekta grönsaker och kyckling! Bra avslut på en bra dag, helt enkelt.



euphoria


Grejjen med att jobba natt är att tiden går så sjukt fort! Speciellt efter 1-tiden när alla fulla människor börjar rulla in. Men dem slapp man som tur var eftersom jag var i köket ;) Kan vara så sjukt drygt att jobba med fulla, men ibland också väldigt kul.. Man har ju definitivt hört en hel del roliga saker innan! Stängningen gick ganska smidigt och 05.05 var vi äntligen utstämplade.. Var nästan ljust ute när jag körde Alex hem. Och inatt ställer vi ju om till sommartid, vilket kommer betyda att jag jobbar en timma mindre :) Yes! klubbarna stänger 2, istället för 3 nämligen! Lönelördag brukar ju vara sjukt busy..

Nu har jag vaknat iallafall, ligger fortfarande i sängen och har inga större planer på att flytta mig faktiskt. Känner mig heeeeelt bakis. Syrran är iväg och handlar mat till mig, färdigrätt, cola zero och mintkrokant.. Nyttig man är ;) har läst en hel del om lchf och det verkar hur bra som helst. På måndag kör vi!!! Ska uppdatera er sen i bloggen om hur det går, vad jag äter för mat osv osv. det kan bli spännande tycker jag :)

Klockan 20 kör vi igen, då blir det jobb natten lång och sen är jag ledig 3 dagar. Sjukt sugen på att se den nya filmen "Hunger games". Har fått jättebra kritik och ska tydligen vara den nya "twilight" (inte storymässigt, utan succe typ). När jag och Selim var i Paris så lyckades vi tajma in filmpremiären av filmen på champs-elysee, så vi fotade och såg alla skådisarna.. Det var lite roligt faktiskt.. aka ta och skriva ner lite mer om Parisresan senare..

nu ska jag läsa lite bloggar!


sol, morotskaka & lchf



Vilket underbart väder det har varit idag! Strålande sol och riktigt varmt.. Jag och selim åkte hem till mamma och pappa i eftermiddags. Selim skulle tvätta bmw, den var väldigt skitig både utvändigt och invändigt (hundarna satt i baksätet hehe) Men nu är den skinande ren! Mamma hade bakat morotskaka, så otroligt gott! mums!






medan jag mumsade i mig den otroligt goda kakan låg jag på soffan och läste Katrins bok om lchf! Hon är så jävla rolig! Ska testa dieten på måndag hade jag tänkt mig!






nu är jag hemma igen och kollar på "White chicks" Den filmen är så rolig! Ska nämligen jobba 20-05 både idag och på lördag så vilar upp mig nu! Känns inte allt för lockande att jobba i detta vädret, men men, ibland måste man!


Ciao!


torsdagsmys



Efter flera timmar nere i tvättstugan så började magen kurra. Frida kom hit och så blev det lite middag i form av kräftstjärtsröra med tagliettelle.. Asgott! Till det blev det en god grönsallad och lite vin! Nu har vi slagit oss ner i den nya soffan! så fin och bekväm! vi har skickat iväg våra män till ica nu för att handla lösgodis nu! så det blir lite gotte antagligen till en film. Min gamla chef rekommenderade en film som heter limitless, någon som sett den? annars vill jag gärna ha lite filmtips :) En spännande och bra film vill vi se!

it's all about the hair.




har varit och klippt och färgat håret för ett par dagar sedan! Går till min favoritfrisör Helena K på salong monique i Halmstad! Rekommenderar henne starkt.. eftersom jag varit utomlands och badat mycket i pool så hade mitt hår mörknat och blivit jättetråkig i färgen. Helena färgade håret med en ljus bottenfärg och la sedan in blonda slingor. Klippte bara av det slitna, tänkte spara ut till långt hår. Eller.. jag och Frida kommer antagligen fuska fram det lite i april eller maj! :) men eftersom jag har färgat det blont så är det viktigt att jag tar hand om håret och gör mycket inpackningar. Köpte även en jättebra hårolja från redken som ska hjälpa emot torrt hår!









När jag var i gekås iförrgår så passade jag även på att handla lite nytt schampoo och balsam. Använde real control från redken innan och det är jättebra, men man vill ju alltid pröva något nytt, hehe. Blev detta från tigi bed head; epic volume. Deras produkter luktar verkligen godis! blev en stylingprodukt därifrån också, 3-1 small talk. Den luktar som tuggummi :) Mums!









En annan produkt som jag verkligen kan rekommendera är volympulvret från osis - dust it! Svinbra om man vill ha ännu mer volym! :)



Ny soffa!





Här har vi den! Den kommer från tiwest.


Nu saknas det bara lite fina prydnadskuddar att dekorera den, har redan spanat in några fina! Får bli ett köp efter lönen tror jag! Kuddarna kommer ifrån indiska, hemtex och ellos!






turkost, silver, vitt, guld och nougat blir fina färger till den bruna soffan tycker jag! blir nästan lite orientaliskt :)



I'm back!



Ja, efter mycket om och men tänkte jag äntligen börja blogga.. Har varit iväg på 2 semestrar (Thailand & Paris) och däremellan har det blivit en hel del jobb samt sjukdomar som gjort att jag inte haft tid att blogga! Men nu är jag tillbaka iallafall!

Idag tog jag en rejäl sovmorgon! Åt mackor med äggröra på och apelsinjuice till och sedan satte jag igång med att städa lägenheten samt tvätta.. Är inne på min 5:e maskin nu, så det var en hel del tvätt om man säger så! Iallafall, anledningen till att jag städade var för vår nyinförskaffade soffa kommer idag! Pappa och Selim är i Halmstad och hämtar den just nu! Sen är det bara lite smågrejjer som behövs till lägenheten, ett nytt soffbord vill jag ha och lite annat smått och gott. Men det får vänta ett tag tills jag hittat det jag vill ha! :)

Ikväll ska jag inviga soffan med middag och lite film hade jag tänkt mig! Men först tvätta klart och sen ta en promenad, solen skiner ute och nu känns det som att våren ÄNTLIGEN är här!


kram!

RSS 2.0