tre år. three years. üç yıl



idag firar jag och selim 3 år som förlovade :)




med andra ord är detta det fjärde nyåret som vi firar tillsammans. 07/08 & 08/09 firades i Alanya. Och 09/10 i Sverige och även detta nyåret. Kanske borde slå på stort och fira nyår 11/12 i något annat land bara för att bryta "trenden" ;)






nyårsafton 07/08







Happy new year








Happy new year, samt en god fortsättning. Nyårsafton spenderas först med jobb 6.30-15.30 och sedan åker jag till stugan och äter middag med mina föräldrar. Det blir en vääääldigt lugn kväll för mig, ska upp tidigt dagen efter också, men 12 slaget får man ju inte missa ;)

2011 kommer bli ett bra år, det är jag säker på!



VICTORIA'S SECRET








SCHNYYYYYYYYYYYYYYYYYYYGGA! jag funderar på att klippa ut en bild på Adrianna Lima i bikini och sätta upp på kylskåpet, det borde nog vara en bra "motivationsdrivare" att sluta småäta choklad ;)






sale sale sale



Igår var det ÄNTLIGEN dags att kolla in mellandagsrean.. Som alla andra år så blev jag faktiskt lite besviken (i klädesväg då..) Hittade faktiskt inte ett enda plagg på rean.. Jag har kommit på att jag lätt föredrar att nätshoppa. Mycket mera överskådligt + att man slipper trängas i affärerna ;)

Istället kom jag hem med ett par nya gardiner. Dessa ska sättas upp i sovrummet så fort jag har köpt en gardinstång! från hemtex, och halva priset dessutom, det gillar vi!

 

Här har vi dem, tycker dock de ser mer "gråa" ut i verkligheten.. Blir nog fint när de väl är på plats.. I och med att vi har en ganska konstig fondtapet.. (olika blåa nyanser, paisley mönster typ/lite orientalisk (?) stuk) har visat en bild tidigare på bloggen!!) så passar det mest med färger som svart, grått, silver etc.. med lite smådetaljer av lila, jag älskar lila, lite lila kan man nog slänga in i vilket rum som helst om ni frågar mig.

 

På jysk så köpte jag 4 st innerkuddarna till de kuddarna jag ska ha i soffan. kuddöverdraget är köpta på gekås och ser ut ungefär så här (fast i mörklila istället..)



Det var den skörden det, inte något märvärdigt direkt. Sen så köpte jag två stycken längre svarta linnen på h&m och selim gjorde detsamma.. that's about it.

 





tuesday



idag har jag jobbat mellan 9-18. Var en ganska lååång dag på jobbet, en hel del att göra. Var så glad när klockan slog 18.00!! Elsa och selim kom och hämtade mig efter jobbet och vi åkte till ica maxi och STORhandlade!





1 timma senare kom vi ut med 5 påsar med mat så nu är kylen, skafferiet och frysen fyllda ett tag framöver.. =) härligt!


Kvällen har varit lugn, ligger däckade i soffan och har nyss kollat på pirates of the caribbean.. Imorgon är jag ledig, funderar på att dra in till stan & kolla in mellandagsrean!?


PUSS




happy holidays



och så var julen över för den här gången.. Kändes som man knappt hann med den innan det var slut, typ. Men det var jätteskönt med ett par dagars ledigt!! På julaftonen var vi som sagt hemma hos min familj i hylte. Även min faster, farfar och mina kusiner var där. Jag åt en massa julmat och speciellt grönkål som är min favorit.. (hann inte ens föräta mig på julmaten (läs: grönkål) SKANDAL! Efter all god mat spelade vi spel och tittade på film. I julklapp så fick jag pengar, en bok (the secret), kavaj, skönhetsprylar & smink, köksartiklar, skraplotter, bla. Jättenöjd med alltihopa, tack så jättemycket ♥

 

På juldagen åt jullunch med den mat som blev över sen julafton.. mmm =)

På juldagen så var det åter igen dags för jobb, 19-04. Den dagen som vi har mest att göra.. Men det gick helt ok, skönt att sluta 4 och inte senare känner jag!

På annandagen så hälsade jag, mamma, sosso och selim på mormor & morfar också.


Det var en vääääääldigt ihoptryckt sammanfattning om vad jag/vi hittat på i jul iallafall!!

Slänger in lite bilder istället;










 

 


Merry x-mas



 

Nu har jag, selim och sosso tittat klart på the mummy 1. Ska gå och sova nu, JULAFTON!

Om jag inte tittar in här imorgon, så ville jag bara önska alla en God Jul!



 


101222


2 dagar till julafton

- Och nu är jag ledig!

GUD, vad jag längtar hem till min familj nu! Åker imorgon på förmiddagen efter att vi har släppt av elsa på tågstationen. Ska mysa & gosa med vovvarna också.. Can't wait helt enkelt.. Kanske låter lite klyschigt, men julen handlar faktiskt om att umgås med sina nära & kära ♥ Alla juklappar är inköpta, jobbpassen är avklarade. No stress, med andra ord. Ska njuta av dessa dagarna till max.

Idag har jag jobbat 11-20 aka mördarpasset. Själva jobbet gick väl bra, men det var väldigt mycket jobbrelaterat tjaffs som jag verkligen inte känner att jag orkar med. Ibland blir man så trött på allt. 2011 är det nog dags för mig att byta jobb eller sätta mig i skolbänken. Känner att det är dags för en nystart. Nu kommer jag dock till den här frågan; vad vill jag bli när jag är "stor"??????? nog om det, jag har tillräckligt med huvudvärk för att tänka på det nu ;-)

nu ska jag dricka glögg & läsa cosmopolitan.. MYSIGT!












101221



Kass uppdatering  i know, men nu är stängningsveckan över för denna gången :) så otroligt skönt måste jag säga.. igår var jag nämligen hemma klockan 3 på natten och det är väldigt sent med tanke på att vi oftast brukar vara färdiga vid 1 tiden..  Nu har jag bara ett jobbpass (imorgon) sen är det 2 dagars (jul)ledighet.

Idag vaknade jag första gången vid 10 av att mobilen ringde, men somnade ganska snabbt om och gick inte upp förrän klockan 11. Drack kaffe och pratade med elsa, och strax efter det kom även Selim hem. Han hade varit i hylte under natten och umgåtts med sina vänner. Jag duschade mig och gjorde mig redo och sen drog vi till stan. Handlade de sista julklapparna och lite julklappar till oss själva med ;) Efter det åkte vi till ica maxi och handlade mat.

nu ligger jag och selim på soffan, mätta & belåtna efter middagen. Vi lagade kyckling med fetaost och soltorkade tomater, sallad och ugnsbakade potatiser och grönsaker. Ska nog sätta på en bra film och småslumra lite på soffan =)




typ så här såg maten ut.. (ok, rödlöken var liiite mer bränd än på bilden) men annars var det lyckat!


Jag köpte glögg, mandlar, russin och julskum innan idag, så nu har jag fått liiiite mera julkänsla. Ska nog ta min andra mugg nu. Jag ♥ glögg





jobbhelg


träffade frida på österskans. vi vinkade av muhittin vid bussen så jag hann bara träffa honom lite snabbt. frusna och kalla gick vi och tog varsin chailatte inne på espresso. något beroendeframkallande om man säger så. (drack nyss dagens andra hehe) Sedan tog vi en låååång runda i massa olika affärer, blev ett par julklappar rikare samt glödlampor till mina nyinköpta lampor. Emellan allt springande i affärerna hann vi med en kinamatslunch (GOTT!)

strax innan halv fyra skildes vi åt, jag åkte ut till sofia och lämnade lite saker till henne sen åkte jag till ica maxi och handlade lite mat. grymt mycket folk var det där, fick nästan tränga mig för att komma åt avocadosana (avocado i plural någon??)

måste säga att det är grymt jobbigt att köra bil när det är så mycket snö, självklart är det jättebra att jag har tillgång till den, men OJ vad jag sladdade runt där ett tag.. fick köra i 40 nästan överallt (eller 20 rättare sagt....) och då tyckte jag t o m att det var snabbt.

Selims bussar/tåg är jätteförsenade, han skulle varit framme i halmstad runt 6 tiden, men det ser ut som han kommer vara hemma runt midnatt eller strax efter. en jobbig resa med andra ord, då han startade redan klockan 5 på morgonen idag. Hinner dock inte träffa varandra idag, då jag jobbar 22-06 TAGGA or not...

blä för stängningshelg, men det är tur att man har kul med dem man jobbar med (oftast ska jag tillägga) =)

nu blir det inte så mycket roligare än så här, önskar alla en trevlig fredagskväll!


ps. jag har tagit en koffeintablett. väldigt intressant information känner jag. ds





Summer Garden @ Alanya







Taxi till summergarden 3.30 verkade som en bra idé. Dock verkar pojkarna inte lika taggad som jag!?




Lite drinkar & whiskey på det






B52 del 1





B52 del 2


Nu är det lite mera party (notera turken som sitter och sover i bakgrunden haha)





Bussen in till Alanya





jag och mali





bästa fyllematen, tavuk corba på comca..

En väldigt rolig kväll helt enkelt.. klockan 8.30 var vi hemma och däckade i sängen!
saknar värmen



to the city




Nu drar jag till stan och tar en fika med Frida!


Julfrukost med jobbet



idag var det inte det lättaste att ta sig ur min varma och gosiga säng :( endast 4 timmars sömn i bagaget.. FY! men efter mycket om och men så var man påklädd och ready to go till den årliga julfrukosten. Det bjöds på frallor med ost, skinka, paprika och gurka. Kaffe och juice. Risgrynsgröt. Samt pepparkakor, lussekattor och clementiner. Klämde i mig allt av ovanstående, blev nästan lite övermätt. Men gott var det! Sen fick vi varsin julklapp och sen var det slut i princip. Var hemma efter 1 1/2 timma.




                          



dock så har jag (tyvärr) väldigt lite julkänsla.. undra när den behagar att infinna sig?


E
n vecka kvar till jul idag! och det bästa är att jag inte behöver jobba den 23 december, söta Caisa var snäll och tog min tid! underbart.


sneak peak






Sänglampa




fondtapeten i vårt sovrum.. väldigt svårmatchad tycker jag!!




Jättegosig mörklila pläd som jag köpte på gekås (dock ser den väldigt rosa ut på bilden!). Köpte även 4 stycken matchande kuddfodral.


Fönsterkarmen i vardagsrummet





duschdraperiet




Fina dörrmatten (älskar stjärnorna!)




Två ljusstakar som jag köpte på gekås och den lila ljuslyktan är en inflyttningspresent från Frida & Muhittin (fick en skål också, dock ej med på bild!) tack ♥





Soffbordet, mattan och soffan i fokus.. Duken är handgjord och köpt i Alanya, sååå fin.


Köksfönstret samt lite av balkongen



update från snöstormen



planerna att åka till eurostop las på is, det är verkligen storm ute nu, snön öser fortfarande ner och det blåser som f*n! Känner att jag inte vill ge mig ut i detta vädret, så det får bli en hemmadag idag. Har nyss varit nere och bokat tvätttid kl 15-19 så det är det jag kommer sysselsätta mig istället denna torsdagseftermiddag. Får ta alla mina ärenden imorgon istället. Kommer ju ändå gå upp i ottan då vi har julfrukost på jobbet klockan 6 imorgon bitti.







101216



fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. jag kunde verkligen inte sova igår..  hörde grannarna sent på natten plus att jag hade rethosta. VERKLIGEN ingen bra kombination! igår på dagen fick jag en del gjort innan jobbet, städade mitt rum och lagade mat (spagetti och köttfärssås). Sedan jobbade jag 16.45-00.30. skönt att komma hem "tidigt". Min hemfärd från jobbet var lite intressant, såg typ 4 polisbilar som var ute och körde.. sen blev jag omkörd av en som körde ca 100 km/h på en 60-väg.. hann tänka "HAN är galen, har han inte sett alla poliser som är ute!? en halv minut efter det så blir jag omkörd IGEN av ännu en fartgalning, tror ni inte att det är polisen då!? haha, de körde väl efter och jagade den bilen.. jaa, lite "drama" är det allt, speciellt när man bor så nära andersberg (visst, jag kanske har lite fördomar, men man ser ofta polisen köra förbi vårt område, som ligger på gränsen och dessutom så känns det som att det är lite skumt folk ute på kvällarna).. inte bra för mig som är så lättskrämd.. jag funderade ett tag på att springa till porten men det kändes lite komiskt ändå.. men det är ju bra att jag är försiktig iallafall, det måste man vara (tyvärr) i detta samhälle


ag var jag duktig och vaknade i tid, närmare klockan 9 bestämt. gick till köket och där satt elsa så vi drack kaffe och åt varsin lussekatt innan hon åkte till jobbet. jag ska gå och göra mig till människa nu, för min syster ska komma hit och vi ska åka till eurstop. Jag ska försöka handla de sista julklapparna, handla glödlamportill mina nya lampor som jag köpte på gekås i tisdags (kanske visar bild senare, men hoppas inte för mycket, kamerahandikappad som jag är!), köpa chailatte samt handla lite mat. dock känns det inte allt för frestande att ge sig ut i detta vädret, snön verkligen yr ner, och det har snöat inatt också.. :( snöstorm är ju ett lindrigt ord om man säger så!


om ni märker att det fattas lite bokstäver här och där så beror det på att min dator är KONSTIG? (kanske kommit åt någon konstig inställning?!?!??!

SVAR på kommentarer;

Ina (aka magyar =):
HAHA, ja, varför köpte jag inte den pälsen, den hade värmt mig nuuuu i kylan <3

Frida: Jag har inga planer imorgon så vi kan gärna ses darling =)







Imorgon kommer Selim hem från tyskland! =) <3


och då var det roliga slut..


jag och elsa har legat i soffan och tittat på tv:n hela kvällen! jag gick och mötte henne vid busshållsplatsen och så gick vi till pizzeran nedanför hörnet - det blev en kebabtallrik för mig.. (dock står jag fast vid att hylte har den godaste kebaben - ever!) gick även och köpte fanta, godis och chips på hemmakväll.. snacka om att jag är mätt nu! men det var det värt, helt klart.. älskar såna här slappa söndagar, även om det är lite småtråkigt så tror jag definitivt det är viktigt att "bara vara" och ladda upp sig inför jobbveckan.

tänkte alldeles strax gå & lägga mig, men måste erkänna att det tar emot lite.. man vänjer sig fort vid att vara ledig alltså.. blää.. vill inte jobba imorgon!











helgen

guuud, jag hatar att vakna dagen efter man druckit.. när klockan var halv 11 pallrade jag mig upp iallafall, men gick till soffan istället. tog igen lite avsnitt av gossip girl som jag missat. annars har jag verkligen inte gjort ett piss idag.. lite tråkigt faktiskt, men jag får väl skylla mig själv!? :)

har varit ledig både igår och idag. efter jobbet i fredags så tog jag bussen hem till hylte. mamma och vovvarna mötte mig vid busshållsplatsen och så gick vi hem och käkade kycklingsallad med vitlöksbröd. sedan satt vi och pratade om det senaste som hänt och sen gick vi och la oss i soffan och åt choklad. det var verkligen sååå skönt att bara komma hem och inte göra något alls efter en jobbig arbetsvecka.

i lördags åkte jag till systembolaget och var i hylte hela eftermiddag innan jag tog bilen in till stan. hämtade elsa när hon slutat jobba och så började vi fixa iordning oss. det var nämligen dags för julfest hemma hos emilia. det var en trevlig kväll, stack hem någongång vid 2 tiden.

nåjaaaaaa nu måste jag faktiskt slita mig ifrån datorn. ska röja upp här hemma, diska och ta ett snabbt tag med dammsugaren. ikväll blir det en riktigt slappekväll; äta pizza och jag tror att jag ska gå ner till hemmakväll och köpa mig lite lösgodis..


Ha en trevlig söndagskväll :)  (nästa vecka börjar jag min stängningsvecka.. blä!)


me - time


sitter hemma i lägenheten nu - ensam. Turkligan (selim, idris och max) är och spelar bowling och biljard och elsa jobbar till 19. Efter jobbet gick jag en sväng till systembolaget och köpte en bag in box och sen handlade jag lite mat på hemköp. har just placerat mitt arsle på en stole - holy moly vad skönt det är med lite egentid :) jag gjorde först pannacotta med bär som vi ska smaska på ikväll och sedan gjorde jag en chai latte. smakar precis som espresso house.. mmm! använde lattemjölk och skummade, och den blev helt perfekt. ska läsa lite bloggar och lyssna på musik. så underbart skönt att bara ta det lugnt. igår var jag ledig, men ingen vila då inte. tvättade i 4 timmar och städade i lägenheten samt lagade mat. idag blir det betydligt lugnare, äta gröt och dricka vin, passar mig utmärkt en dag som denna!! trivs jättebra i nya lyan. denna veckan blir det jobb ons, tors, fre och sen är jag ledig i helgen. ska nog åka hem en sväng på hylte på fredag. selim och idris ska (antagligen) åka till tyskland på torsdag för att hälsa på selims pappa. jag kunde inte följa med i och med jobbet men det gör mig inte så mycket ;)


take care







Jag har famlat i mörker men hos dig såg jag ljuset


Heeeeeej! :)

NU har jag äntligen lyckats hitta hit! vi har "haft" internet sedan vi flyttade in i lägenheten (läs: snott från grannen!) dock har det slutat funka på min dator så jag lånar elsas just nu. nu har vi iallafall installerat oss och fått det riktigt hemtrevligt! tänkte ta lite foton på lyan men först så ska jag städa. har jobbat jättemycket förra veckan så idag är jag ledig. ska bli skönt att bara vara hemma och fixa här. skriver lite mera senare ikväll, nu ska jag gå och tvätta för första gången i tvättstugan (hjälp haha) wish me luck ;)





RSS 2.0