ignorera bara

Hemuppgift 2

 

 

Vilka var "Bröderna Marx"? Beskriv deras speciella stil!

Bröderna Marx var ett komikergäng bestående av syskon. Alla fem syskonen föddes i slutet på 1800 talet och början på 1900 talet ("Chicko" var äldst och "Zeppo" yngst.) De övriga syskonen var "Groucho" och "Harpo". Den femte brodern, "Gummo", slog aldrig riktigt igenom. "Zeppo" lämnade dock syskonskaran efter fem filmer. De tre kändaste Marx bröderna hade alla speciella kännetecken. "Harpo" var stum (i filmerna, inte på riktigt) och spelade alltid harpa, "Chico" la alltid på en italiensk accent (en falsk sådan, ska nämnas) och "Groucho" hade en mustasch som var ditmålad. Dessa drag var alltså karaktäristiska för de (tre) kända Marx bröderna. De började sin karriär inom vaudeville (ofta sånginslag, parodi o.s.v.) men övergick sedan till film, där de snabbt blev kända för deras knäppa och anarkistiska humor men även för deras surrealistiska, lekfulla filmer. I början var handlingen i deras filmer inte särskilt genomtänkta men det förändrades när de bytte filmbolag från Paramount till MGM. Det var även då deras humor blev något mer slätstruken. Ett urval på deras filmer:

En dag i vilda västern (Go west)

En dag på varuhuset (The Big Store)

A Night At the Opera

A Day At the Races



Vad var "Den nya franska vågen"? Viktiga personer/regissörer?

Den nya franska vågen, La Nouvelle Vague som den heter på franska, inträffade i slutat av 50 talet och början av 60 talet och växte och växte, då främst kring franska filmskapare. De som utmärkte de nya regissörerna var att regissören stod mer i centrum och la sin prägel på filmerna, genom att stå för både redigeringen, regin och manus helt själv. Det var helt enkelt en ny typ av film som kom att uppstå. Man såg helt enkelt nya sätt att producera en film, och inte hålla sig till det gamla vanliga. Regissörer som stod i centrum under "Den franska vågen" är främst Jean-Luc Godard men även Francois Truffaut, Claude Chabrol och Agnes Varda. Än idag påverkas dagens filmskapare av den franska vågen.

Jean ? Luc Godard



Om övergången från stumfilm till ljudfilm

Stumfilm är en film som berättas med hjälp textskyltar och rörliga bilder. Stumfilmen uppfanns runt redan vid1860, men blev först känd i slutet av 1800 talet(1880-1900).

Tidigt kom man på att man kunde kombinera filmer med ljud, men på grund av teknologiska svårigheter är nästan alla filmer innan 1920-talet stumfilmer.

När man visade stumfilmer på bio så var nästan aldrig de visningarna helt tysta. Det var vanligt att man framförde levande musik på bion för att förstärka intrycket av filmen. Med levande musik menar man att det var musiker som spelade musik direkt på plats. En av de allra första ljudfilmerna var "Jazzsångaren" och den kom ut 1927. Det var faktiskt så att man började använda stumfilm(begreppet) efter att ljudfilmen blivit ordinär.

Var i Sverige de första helsvenska filmerna producerades?

De allra första svenska filmerna producerades av SF. Det bildades 1919 genom en sammanslagning av Svenska Bio och Filmindustri AB Skandia. SF invigde sina nya ateljéer 1920 ibland annat Råsunda och Solna. SF var nödvändig under den svenska filmens guldålder. År 1909 avgick Charles Magnusson som VD för Svenska Bio. AB Hufvudstaden blev ny ägare när Ivar Kreugers avled 1932. SF producerade, importerade och spred film från 1930-talet och framåt. Det var det dominerade filmbolaget i Sverige. Några regissörer som var verksamma vid SF var bla Gustav och Olof Molander, Gustav Edgren och Sigurd Wallén.

1969 stängdes filmstaden. Produktionen hade minskat med fyra filmer per år. 1983 köptes SF av Bonnierföretagen och började gå uppåt igen. De hade då spridit sig till 17 olika städer, och ca 176 salonger.


Torsdag

Sitter här 7.10 torsdagsmorgon och lyssnar på beyonce. Blir danssugen! Nu har jag varit uppe sen fem och pluggat lite. Ska läsa lite på bussen med, så det ska nog gå bra! Inte så speciellt motiverande att åka in till skola idag och skriva det jävla provet, men måste. Ni får önska mig lycka till =)

Idag ska jag färga håret och snart är det helg!

/ helena

Dagens skor

156161-192Din sko


Jag älskar dem och want them.. badly.


/  helena .om man ändå hade carries skogarderob..


In da school

sitter ensam och mobbad i datasalen. Ja. Väntar. På. Att. Min.Lektion. Ska. BÖRJA. haha sorry, jag är lite uttråkad.
Nu har jag iallafall varit och fixat en del saker hos syon. Kommer få asmycket i trean, men shit the same. Haha. Det sista året ska man vara duktigast väl ;)?

och jag ska läsa etik och livsfrågor.. Hoppas jag och Sofie kommer i samma grupp. Diskutera djupa saker som livet och döden det är nog någonting för mig ;) haha.

Idag MÅSTE jag köpa lite presenter. Men vet ungefär vad jag ska köpa så det ordnar nog sig.
 vad ska jag ha på mig på fredagvad ska jag ha på mig på fredagvad ska jag ha på mig på fredagvad ska jag ha på mig på fredagvad ska jag ha på mig på fredagvad ska jag ha på mig på fredagvad ska jag ha på mig på fredagvad ska jag ha på mig på fredagvad ska jag ha på mig på fredag!!!!!

FÖRSLAG MOTTAGES, TACK!!


/en tråkig, regnig dag som helst ska vara slut. SLUT. S L U T.


Jag är lam

Lite stressed out

ska;

- köpa presenter till fyra tjejer
- Köpa något att ha på mig till helgens festligheter
- plugga småföretagande, biologi, engelska, filmkunskap, svenska innan torsdag
- Smörja in mig med bus (hate it) alt. sola
- sa jag plugga?
- färga håret

Usch, vad jobbigt.

Ska verkligen försöka fixa detta. ELLER ska börja nu. Filmskiten ska fan in och det är nu.
Blä, blir arg på mig själv ibland.

Och så imorgon ska jag försöka fixa presenter och kläder och röja undan lite plugg.  cheeeck.

men helgen blir trevlig =)
fredag: 18 års fest ina, alis, tina 
lördag: Matildas 18 års fest
söndag: kolla balen.. ? och väldigt trött.

Späckad helg med andra ord.
Ska njuuuuuuuuuta.
Och jossan och sofie. Lämna boysen hemma så festar vi :D


/helena, always

Och förresten, hade en jättetrevlig dag med alis, baris, ina och talle. Pizza på medya, en runda i stan (och lite utanför ;), snack och picassoparken. Kunde nog inte vara en bättre tisdag.

note to myself, ignorera

AB Svensk Filmindustri, SF, filmbolag, bildat 1919 genom sammanslagning av Svenska Bio och Filmindustri AB Skandia. År 1920 invigde SF sina nya ateljéer, Filmstaden, i Råsunda, Solna. Genom regissörer som Victor Sjöström och Mauritz Stiller hade SF väsentlig del i den svenska filmens guldålder.

Efter hand kom Kreugerintressen att dominera företaget, vilket 1928 ledde till att Charles Magnusson, från 1909 drivande i Svenska Bio, avgick som VD. Efter Ivar Kreugers död 1932 inträdde AB Hufvudstaden som ny ägare. Från 1930-talet var SF, som både importerade, producerade och distribuerade film på ca 100 egna biografer, det dominerande filmbolaget i Sverige. Regissörer som Gustaf och Olof Molander, Gustaf Edgren och Sigurd Wallén var verksamma vid SF liksom senare bl.a. Per Lindberg, Alf Sjöberg, Ingmar Bergman och Hasse Ekman. Produktionstakten var ännu på 1950-talet 6?7 filmer årligen. På 1960-talet knöts till SF filmskapare som Vilgot Sjöman, Jan Troell, Janne Halldoff, Olle Hellbom, Hans Alfredson och Tage Danielsson.

År 1969 stängdes ateljékomplexet Filmstaden p.g.a. bristande beläggning. Bolaget hade då 113 biografer i 43 städer. År 1973 såldes SF till Dagens Nyheter AB. Produktionen hade då minskat till fyra filmer per år. Bland SF-regissörerna fanns nu även Bo Widerberg och Lasse Hallström. Vid decenniets slut hade produktionen krympt ytterligare, och biografnätet var gammaldags och slitet.

År 1983 övertogs SF av Bonnierföretagen, och 1984 förvärvade SF i sin tur Europa Film med resultat att SF därmed disponerade 188 biosalonger i 47 städer. Efter rationaliseringar utvecklade SF från mitten av 1980-talet flerbiokonceptet och byggde multiplexbiografer i en rad städer.

År 1999 drev SF 32 biografer med 176 salonger på 17 orter och hade 1998 47 % av biobesöken i Sverige. Perioden 1920?98 producerade SF (exkl. Europa Film) drygt 460 långfilmer.


Kul Kul

Hittade en rolig utmaning på en blogg.. Man skulle googla och sedan sätta in den första bilden som kom in på sökningen!

Here we go


Förnamn

156161-187

Efternamn

156161-188

Jag bor i

156161-186

Favoritfärg

156161-190

Vill ha just nu

156161-189

Tränar helst

156161-191




Myssöndag

156161-184     med syrran blir det idag. Mamma och Pappa är i stugan inklusive moses, så vi är ensamma hemma. Gött! Ikväll ska sosso lära mig tycka om Grey's anatomy (what's up with that?). Har inte sett ett enda avsnitt, men det är många som verkar gilla det, så får ge det en chans iallafall. Till det blir det Helenas lasagne (kom på receptet själv, tomatsås istället för köttfärs/ostsås lite chips och godis till det sen. Mys.




 

A dream

Inatt drömde jag att jag hade cancer och var döende. Det var så verkligt, hemsk dröm. Rakade till och med av mig håret för att jag visste att jag skulle förlora det ändå. Och sedan dog jag, men blev återfödd igen. Men då fick jag cancer igen.  Fan vad hemskt, hatar när man drömmer så verkligt. Det sorgliga är bara att vissa har det så här i verkligheten. vad gör man om man vet att man är döende och bara har tre månader kvar att leva? nej, livet är för värdefullt. Ingenting man ska ta förgivet. 



Vad jag haft för mig;

Fredag: Plugg med Paui, film
Lördag: Prov, gick på stan med Alis, Tina och Paui. på brukets 100 års jubileum. Färgat håret (hatar mitt hår.. Ska fixa det i veckan)
Söndag: Vaknat, chillat, snart pizza och sen jönköping med Erika på eftermiddagen.

Usch, vad deppig jag är idag....
Och mitt hår är fult, jag är för bloooooond .-. Man kanske skulle ta och färga håret brunt eller ngt annat "vågat". Blää. Trött på det nu!


HEJDÅ

Som en fredag...

Är det idag eftersom att jag är ledig imorgon! Helt underbart!
Idag började dagen film(eh,,,) på matten. Nödvändigt säger jag! Jag hatar att kolla på film. Eller hata är väl lite starkt. Men det är så tråkigt, om de inte är någon skitbra, man blir så rastlös av det. Fast det klart ibland är det mysigt :) Tråkkemi, det kan *! Hatar det. Samhälle, lyssna på redovisningar, biologi inte göra ett piss och likadant på engelska, fick mvg på nationella och får vg i betyget. Aja, jag är nöjd så ska inte klaga!
Shet, skriver väldigt osammanhängande! Haha.
 
Och idag har jag och Paui piercat oss förresten.

Det gjorde inte så ont faktiskt.
I naveln blev det.

inget annat intressant som hände idag. Blä. Suger.
men imorgon är jag leeeeeeeedig. Kvällen ska dock spenderas hemma hos Paui, plugg inför lördagsprov.

gotta go

Sir, I have an addiction

I höstas och vintras så var det glögg som gällde. Jag vet ärligt talat hur många liter jag drack, men det rör sig om ett tvåsiffrigt tal (!). Det är så typiskt mig. Jag blev liksom helt överlycklig när mamma tog hem en dunk på 10 liter till mig efter att mina tre blåbärsglögg flaskor var slut. Det är Jian i ett nötskal. Haha.

156161-182My preciousssssssssssss
 




Men glögg på sommarn funkar ju inte riktigt så då fick jag hitta något annat konstigt påfund. Och det har jag gjort nu..



RABARBER!


Det är fan bra skit det där. Smakar surt och gott och NEJ, de ska inte alls bakas in i någon jävla paj (blä, har aldrig förståt efterrättspajer.. Äppelpaj, nej tack!) Det ska ätas heeelt naturliga, eller möjligtvis med lite strösocker. DET ÄR SOMMAR NU!
  

156161-183

Så alla gulliga själar därute, när mina rabarber i trädgården tar slut (en tidsfråga) så kan ni skicka lite till mig va ;)

/weirdot

The best thing

När man är skittrött och precis ska lägga sig så ska man sätta på en bra film, försöka hålla sig vaken och sedan somna till ljudet av filmen. Det får gärna vara en disney, då sussar man sött  :)

Det är precis det jag ska göra nu, Legally Blonde 1 ligger och väntar i min dvdspelare och jag älskar älskar älskar att somna framför tv:n. Jag kanske är en sån skum Mr Berger typ i sex and the city, ni vet han som dejtade Carrie och hade regnskogsljud på innan han somnade (och under natten med...) Haha.


All cred till de som väljer att skriva så personligt i sina bloggar. Egentligen, vem som helst kan klicka in på ens blogg, läsa, granska och sitta och döma varje ord och meningsval (vilket många, alla? gör) Men sedan finns de ju alltid de som skriver otroligt löjliga (anonyma dessutom) kommentarer och har åsikter om både det ena och det andra, fullständigt omotiverad "kritik", om man ens kan kalla det så. Tur att jag har sluppit det själv, men det är verkligen tragiskt och se när folk inte har något vettigare för sig än att bara leta fel hos andra.

Du kan aldrig hata någon annan mer än du hatar dig själv!




/helena

OC

156161-180156161-179156161-178156161-177156161-176156161-181


Jag ¢¾ O.C


Långhelg (igen)

Tisdag: Efter skolan blev det ett (jobbigt, men kul) step pass med Paui. Sedan vidare till stugan, där det blev mamma - dotter kväll! Käkade fullkornspaj med spenat, räkor och lax och senare på kvällen blev det te och så tvingade jag min mamma att fylla i "Bibeln" haha! En mysig kväll, la oss rätt tidigt.

Onsdag: Alla som bor i Halmstad - ni fattar inte hur bra ni har det ibland ;) När ni har sovmorgon då HAR NI sovorgon. Haha. I vilket fall var det gott att vakna för sig själv för en gångs skull och känna sig utvilad. Var i skolan vid halv 10. Italienskan inställd, yes! Var duktig och satte mig i datorsalen och skrev min talanalys. Svenska sedan, var slappt, kollade film.. (LÅNGHELG!) Sedan var det vidare in till stan och träffa Paui, Tina, Alis och Ina. Blev fika på vattenporten. Träning vid 6, ett corepass. Sen så duschade jag och stack in till stan (igen..) och mötte upp syrran. Käkade goooood mat på Peking, mums! Sen så var det Spider - man 3 Den var bra, och James franco är ju liksom.. HETAST! Omg. Han är riktigt riktigt fin.

Idag: Sovmorgon igen.. ahhh.. så härligt. Ringträning med hunden (orkade inte vara med, satt och lyssnade på musik i bilen istället), storhandling på Ica maxi och sedan lunch a la mormor och morfar. Sen bar det hem till hylte igen. har även hunnit gå en rejäl runda med Simon med. Snackade om allt.

Imorgon ska jag gå på en slags utbildningskurs på bruket mellan 8-12. Sen så blir det la någon timma när man går runt på sin avdelning och kollar. Hoppas jag hinner med allt bara, ska in till stan, köpa present till Fie, träna och sedan fest i vallås. Undra var min ledighet tog vägen.. ;) haha.
Kanske borde sova, det blir tidig uppstigning eftersom jag ska möta robban o simon 7.45
 

HEJDÅ


Nationella (igen..)

Idag är det nationella i engelska B om gäller. Listening and reading. Tror att det ska gå bra, men ehh, även om jag verkligen hatar HÖRÖVNINGAR! Det är inte min starkhet måste jag säga.

Igår var det en skön dag, skippade körskolan och fick skjuts hem av Erika =) Det var trevligt..
Och just det, jag fick G på matte c nationellt. Helt överlycklig!!

Ikväll blir det träning med Paui(step) och sen ska jag sova i stugan både idag och imorgon.
Imorgon kväll ska jag och syrran äntligen se Spider-man 3!

Nu måste jag kila, haha, Ina och Paui står här bakom maaj (A)

HEJDÅ!


Plugg hela dagen lång

Gårdagen var trevlig! Jag och Ina hade askul på bussen in till stan, snackade o Turkiet (SNART!!!) och flummade runt som vanligt!

Sen var det dags för grillfest hos Phille, som var ensam hemma. Men mycket grillande vet jag inte om det blev (han hade ju inte ens en grill, haha!) Tur att jag och Ina hade käkat innan. Väl hos Phille blev lite eurovision och mycket dans(dock ej till den musiken haha) Åkte in till stan senare på kvällen, där var det verkligen helt dött och regnade gjorde det med. Men det störde inte mig och Ina, vi gick en promenad via gamletull, nyhem och sedan mot norra station, där bussen avgick 00.20 OCH gissa vem man träffar på? Mensur.. hahaha. Han lekte kåt alban. Eller lekte, och lekte, det är ju det han är ;) Scary/sexi madda fakka.
Ännu en gång överlevde jag och Ina, haha.

Bilder från gårdagen finns i min bilddagbok, check it out!





Phheeeeeeeeeeeeeeew! Idag har jag varit jävligt duktig på pluggfronten!
Jag har suttit från 12 till 16.30.
Ja, jag tror knappt själv att det är sant men så är det! Det ordnar sig!
Nu är jag (nästan) klar med alla uppgifter i filmkunskapen. Känns så otroligt skönt.

Sedan lagade jag och mamma lagat en jättegod pastasallad. I den hade vi i pastaspiraler med tre färger, salami, grön pesto, gröna oliver, soltorkade tomater, fetaost och kyckling! Behöver jag tillägga att det var supergott?

Känns skönt att ha kvällen "fri" och inte behöva oroa sig över en massa måsten. För jag har (för en gångs skull) verkligen gjort det jag planerade att jag skulle göra. Förutom träningen då, min hals gör O N T. Jag vill inte bli sjuk som resten av la familia är. Sosso pratar som en skånsk kärring, hes är hon.

Kanske går någon bra film på tv:n (inte troligt) eller så blir det några OC avsnitt som jag avverkar tillsammans med min goda digestivechoklad.


Kort vecka nästa vecka - me like!



HEJSAN!

Så var det lördag igen. Har faktiskt varit en ovanligt effektiv dag måste jag säga; har hunnit en hel del (thank god!). Har bla varit ute på en lång runda runt dammen, lagat mat och skrivit en uppsats på 4 sidor. Haha, okej det låter inte som så mycket men det var tidskrävande iallafall.

Planerna för ikväll är grillfest hos Phille! Kycklingkorv, korvbröd och cola light har inhandlats! Gott det ska bli. Det ska bli mycket trevligt! Bussen går om ca 20 min så sitter och försöker platta mitt hår samtidigt som jag skriver blogg.

Nu ska jag packa min väska och lite sånt.

HEJDÅ!

Ännu en dag närmare sommarlovet

Idag har det varit en bra dag!

Inte så ansträngande lektioner, även om det var en lång dag. Nog om det.
Gick en runda i stan sedan för mig själv. Hittade en hel del jag ville ha! Måste hitta något till Paui, tina och alis födelsedagsfest ju! Det är snart, och det kommer bli hur kul som helst! Jag och Sofie kommer pimpla vin och ha vinprovning, haha!

I stan köpte jag i allafall doves summerglow och en melonscrub från H&M. Den var skitbra, är sugen på att köpa hela den "melonserien". Jammi! Hittade även min bikini, som jag M Å S T E ha.  För denvar jättefin och helt perfekt. Vit med typ guld/brons ränder. Hihi. Ja, det kommer nog bli hur bra som helst. Men måste ha pengar pengar pengar. Shoppingsuget är stort just nu.

Köpte även senaste numret av cosmo, en artikel där var verkligen jag. Kände mig något träffad.  Den heter något i stil med "Den överanalyserande kvinnan" haha!  Och att det faktiskt var en folksjukdom som drabbade många unga tjejer speciellt.

yep, that's me. I ett nötskal. Gillar ordet nötskal, hahhahah. Usch flumm!!

                                156161-175

VILKEN KASS UPPLÖSNING! BLIR UPPRÖRD!

Men du.. glöm inte bort....

helenaaj.bilddagboken.se




HEJ DÅ!

sunshine and rain


Blev det något pluggamde?

Haha,nej.

Jian och Pauline ett nötskal måste jag säga. Vi får skylla på nationella ;) Det tog på krafterna.
Istället för träning på sats gick vi en lång promenad på ca en och en halv timma. Det var jätteskönt att rensa tankarna och snacka om allt mellan himmel och jord. Det är aldrig tyst när vi kommer igång haha =D Och nu längtar vi ännu mer till sommaren. THE samtalsämne. Tog lite bilder med. Syrener!! Och paui med på ett hörn!

156161-174156161-173

Mamma var i stan idag så jag fick skjuts hem! Hur skönt som helst. Skönt och slippa bussen once in a while måste jag erkänna. Man kommer ju hem sååå mkt tidigare nu, haha. pappa bara: "varför är du hemma så tidigt?" och då var klockan halv fem, så det är långa dagar. Har ju varit så extremt skoltrött nu i tvåan. Men man får stå ut med, med en månad kvar så ska väl inte det vara så huimla svårt, eller hur? I vilket fall så var jag skittrött på allt igår, orkade inte plugga eller någonting. Det är tur att jag har så snälla föräldrar, som verkligen förstår. Fick en liten överraskning idag av Pappa med, prenumeration på veckorevyn! Han tyckte jag behövde lite uppmuntrat, tack tack tack pappa!! 

Nu måste jag kila, jag och mamma ska på en tre timmar lång (puhh!) hundkurs. men mamma har sagt att det är roligt så då går tiden forhoppningsvis fort. Och top model ikväll!


PUSS HEJDÅ!

Matte C Nationellt

.. är avklarat nu. Efter tre jobbiga timmar av räknande och tänkande. Helt körd i huvudet nu. Men det känns jätteskönt att det är avklarat nu, får se hur det går. Men hoppas på G såklart.

Vi har ju bara nationella idag, så har slutat egentligen. Men jag och Paui ska plugga; skriva klart en talanalys och en labrapport. Sen blir det träning på sats; pump. 

Nu är det faktiskt inte långt kvar till sommarlovet.. längtar ihjäl mig.
Helgen blir också bra, grillfest hos Phille =) Vill hinna med en dag och gå på stan med, har hittat en jättefin silverklänning som jag vill ha!! Så hoppas jag hittar den.

C a r p e  D i e m

Rädsla

Enda sättet att bli kvitt sin rädsla är att utsätta sig för det man är rädd för.. om och om och om igen.
 
Till slut så märker man att det inte är lika skrämmande som man trott (oftast sitter det mesta i huvudet) och man

blir mindre och mindre rädd varje gång man gör det.


Innan var det alltid

- Höjdskräck
- Spindlar
- Flyga



 Känner ändå att jag "kommit" över det något, eller att det har blivit bättre eftersom jag valt att utsätta mig för det. Även om det fortfarande är obehagligt med spindlar Men så kan jag fortfarande hantera det bättre nu än innan. Jag kunde till och med hålla i en jättestor spindel på tropikcenter, något jag aldrig hade kunnat göra för ett par år sedan, när jag inte ens klarade av att vara i samma rum som i en spindel. Det var faktiskt inte så farligt som jag trodde, och det känns bättre nu när man inte är så rädd längre. Jag vill inte ha något som begränsar mig!Höjdrädslan har också blivit bättre och flygrädslan med, även om det är det som är det värsta av dessa tre. 



Men nu är det något jag inte kan sluta tänka på, tänker på det flera gånger om dagen, och jag känner att det är något jag vill göra men det skrämmer mig jättemycket. Jag vill göra det, men samtidigt vill jag att det ska kännas 100 % rätt i och med att det inte är någonting alla behöver göra. Det är ju frivilligt, men känner ändå att jag vill tillföra med något!!

VI får se hur det går, om jag vågar trots allt. Ska tänka på det nu i maj och sedan bestämma mig. NO PRESSURE!

South Side

Oh my, vad trött jag är. Ska snart gå och nana, men först blir det lite (godnatt) blogg. Lång dag idag, men som tur var varvades det med lite crazy photos a la Jian o Paui inne på bibblan. Haha, vi har våra ryck! Vi var duktiga och gick in till stan från skolan idag. Även om det är regnit så är det fortfarande varmt i luften. Meaning ingen jacka! Så skönt. Idag kan jag kryssa för ännu en sak; Kemiprov 1. Hur det gick..? Don't ask.

Första besöket på körskolan idag då. Köpte boken, gick på min första teorilekion och bokade in körlektioner. Rätt så fullbokat var det just nu, men jag har iallafall min första den 18 juni.

Maj känns slitit som fan, har en massa arbeten/inlämningar/prov. Suck.

Ladda ner!

Che'nelle - This is why I'm hot
Fabulous feat. Ashanti - I'm so into you
Lloyd feat Ashanti - South Side

BÄST JUST NU (låtarna, ej övningsskylten haha!)

156161-172

Körskolan

idag är dagen då jag ska börja på körskolan

 

HEJDÅ

Gjorda med omsorg, fyllda med magi

Snubblade över voodolls när jag kikade i en blogg för ett par dagar sen! 



Angel
Angel har gudomliga krafter. Hon är odödlig och använder sina övernaturliga färdigheter till att skydda och vägleda.
Hon är klok, omtänksam och älskar att hjälpa människor till ett bättre liv. Hon håller ständigt efter människor som har problem eller har det svårt.

Angel skyddar dig från allt ont och vägleder dig genom livet.

 156161-171Angel

www.voodolls.se 

Lättnad..

Nu har jag äntligen skrivit klart mitt arbete i samhällen om prostitution! Det blev 5 sidor ungefär. Inte mitt bästa arbete genom tiderna, men shit jag är så lättad nu! En sak mindre på min låååånga to-do list. Det börjar kännas lite lättare nu, jag och Paui peppar varandra och ska plugga som fan nu fram tills sommarlovet. Och kristi himmelsfärd helgen har vi utnämnt till "plugghelgen"! Haha.

Satt och läste igenom min dagbok på lunarstorm. Har printat ner en hel del där faktiskt. Skrev från december 2003 och tre år framåt. Nu har jag ju min "riktiga" blogg, som jag försöker fylla i rätt ofta. Det är bra att rensa tankarna ibland. Visst blir det rätt ytligt ibland, men samtidigt vill man ju inte att alla ska kunna läsa om precis allt man känner heller. Innan lunarbloggen skrev jag dagbok för hand i tre år med.. Det är så roligt att titta tillbaka, på allt man gjort och tänkt under den tiden. memories.

Nu ska jag och syrran titta på moulin rouge.

Honey

Igår vid 22 så gick jag och mötte upp Ina på bussen. Vi gick och satte oss uppe vid örnahallen och snackade om allt möjligt! Sedan blev det en liten "påsklovsrepris". Vi gick hem till mig och hämtade oxpytt och sedan vidare till magyars hus. Där blev det vår middag; "pyttipanna" med stekt ägg + gurka! Mkt gott som alltid! Sedan tittade vi på honey, grymt bra!! Och musiken... Ahh, love it.. och alla hetingar! SE DEN!

A: folk som kan dansa
B: folk som inte kan dansa

Nu sitter jag här idag, ska ta tag i lite skolarbete(blä!). Undra hur detta kommer gå. Är i en mkt djup svacka ;) haha, nej, men seriöst det är bara så trist.

Längtar till juni nu!

1. 18 års fest nr 1
2. 18 års fest nr 2
3. skolavslutning/sommarlov
4. Midsommar
5. Stugan
6. Jobba = pengar
7. Sosso 16 år 

156161-169156161-170

Jian och Inas nyårslöften - Hur går det egentligen?




Dessa löften har jag klarat av



-

Inte äta något på ett helt dygn
- Göra gurkskämtet
- Skicka någon man inte gillar ett alla hjärtans dag kort
- Ha en pokerkväll
- Kyssa någon i mer än 5 minuter
- Dricka öl med saft
- Dricka vodka med mjölk
- Fuska på ett prov
- Presentera dig för 5 stycken under en kväll
- Drömma en sexdröm
- Ha en helkväll med Bingolotto
- Förfesta på någons altan
- Lura någon
- Hålla i en spindel
- Vara vaken i ett helt dygn
- Suga av någons... finger.
- Ge någon fotmassage
- Sova i någon annans säng
- Göra en kullerbyta
- Bitchslappa en kille
- Gråta
- Blåsa någon på pengar
- Springa till 400 bussen
- Köpa något onödigt
- Snatta
- Kyssa någon av samma kön
- Åka svarttaxi

Summa: 27/100




Dessa löften har Ina klarat av



- Kyssa någon av samma kön
- Se Snoop Dogg och P.Diddy
- Slicka någon i örat
- Göra 30 armhävningar i rad
- Gå på bio med en kille
- Gråta
- Bitchslappa en kille
- Kyssa någon utan förvarning
- Göra en kullerbyta
- Sova i någon annans säng
- Suga av någons... finger
- Vara vaken i ett helt dygn
- Ha en helkväll med Bingolotto
- Drömma en sexdröm
- Presentera dig för 5 stycken under en kväll
- Fuska på ett prov
- Dricka vodka med mjölk
- Dricka öl med saft
- Kyssa någon i mer än 5 minuter
- Skicka någon man inte gillar ett alla hjärtans dag kort
- Göra gurkskämtet

Summa: 21/100



De nyårslöftena som är i kursiv stil har vi båda två klarat av. Just nu har jag gjort mest löften, men tror inisen aka segisen glömt kryssa i vissa. 31/12 2007 blir det utvärdering (här på bloggen med!) med kommentarer och bilder till alla löftena. Jag siktar på att klara av 98 st eftersom att inte kommer klara av Se snoop dogg och P.diddy då kommer jag inte kunna kryssa i klara alla dessa 100 löftena heller. Kommer nog beta av ett tjugotal löften (minst!) när vi åker till Turkiet i juli. Klicka in på mitt arkiv; december 2006 för att läsa resten av våra nyårslöften. (Hur länkar man egentligen?! Hjäälp. oteknisk.)

                              

Körkort




Igår tog min söta Hanna körkort!! GRATTIS GUMMAN!

156161-168


Jag, Alis, Ina och Pauline satt i entrén när Hanna kommer fram och viftar med ett par nycklar. Ingen fattar någonting, men SEN!! Hanna har tagit körkort! wieehoo! Vilken chock jag fick, vi snackade om hennes uppkörning senast i förrgår så jag var helt bombsäker på att hon hade den nästa vecka. Men inte.

Jag Ina och Paui fick följa med på första turen. Vilken ära! En raggarrunda fick det bli; ut mot eurostop och sedan Andersberg. Sedan släppte Hanna av oss på stan, 1000 gånger bättre än att ta buss. Ahh, härligt!! =)

Sedan blev det en snabbvisit på kvällen med. Jag hade då däckat av vid 10 i soffan när jag tittade på sex and the city när Hanna kom och besökte mig. Men det var trevligt med besök : ) "Jag kan inte sluta" - Hanna om drogen "Jag har just fått körkort och jag vill köra dag och natt" rus!

Snacka om att man längtar till sitt eget körkort nu. Jag och Ina diskuterade hur vi skulle överraska varandra osv. Wiee, det kommer bli så roligt! Och på onsdag börjar jag på körskolan. Spännande. Vill ha mitt körkort så fort som möjligt!



fuck it

sitter i datorsalen och tråkar mig.
Nationella i eng B snart. Writing part.
Jaha.
Inte så svårt kanske, men jag vill ändå bara ha det överstökat.
Måste plugga ihjäl mig nu denna veckan plus nästa.
Ok, alla veckor fram till sommarlovet
= ingen bio på lördag

Det här suger.


JAG VILL HA SOMMARLOV NU!

Alla måste tro på något

Alla måste tro på något, eller hur?
Tro på något som är större än vad man själv är.
 Inte konstigt att det finns så många religoner. För tänk efter......
... man behöver något som kan förklara allting, sådant som egentligen är omöjligt att förklara
Något som säger att allt ska bli bra.
Det är de orden man måste få höra ibland.

D E T  O R D N A R  S I G

Läste ett jättebra citat innan. Har glömt vem det var som sa det men det gick ungefär någonting så här:
Det är en sak jag vet om livet. Det är att det alltid går vidare.
Och det stämmer nog rätt bra.

Nu kom djupa sidan fram igen ;) haha. Mycket tankar som snurrar.
Jag tror iallafall på karma, lätt.
What goes around comes around
allting som man gör, får man tillbaka på ett eller annat sätt senare i livet. 
Alla får vad de förtjänar för eller senare. På gott och på ont.
Här kommer en bättre förklaring på vad karma egentligen är:

Karma betyder "orsak och verkan" och inte öde som många kanske tror. Var och en är ansvarig för sitt eget liv. Denna förståelse gör det möjligt att undvika orsaker till framtida lidande och istället skapa sinnesintryck som leder till lycka. Positiva sinnestillstånd (positiv karma) kan förstärkas med "Diamantvägens" skickliga metoder och skadliga sinnesintryck (negativ karma) som ännu inte har mognat kan omformas till vishet. Detta innebär att våra tankar, ord och handlingar sår frön för våra framtida upplevelser. Det är således upp till oss att förändra våra liv genom att förstå hur detta fungerar. 

Använt på rätt sätt blir förståelsen av karma därför en väg till frihet. I varje situation ger karman varelser friheten att bestämma sin framtid. Diamantvägen erbjuder metoder för att radera intryck av negativa, skadliga handlingar från sinnet. På så vis kan vi bli av med det som annars skulle mogna till svåra tillstånd och situationer i framtiden. 

Och som med allt, kanske man ska ta det med en nypa salt?

Nu ska jag iaf göra i gång "Förbättra Helenas karma" =D


Valborg

Skitkul..!
Jag har inga ord, riktig rolig kväll igår. Över all förväntan, verkligen, tack för det bästa sällskapet! Vi gjorde kvällen till en av de roligaste på länge.. Hamnar nog på topp 3 skulle jag tro.
Haha, jag har inga ord.

156161-167 ingen brasa igår =(
 
Idag vaknade vi upp hos Tina vid 10 tiden efter ca 5 timmars sömn (ok, 6 timmar för mig, oldie som man är så somnade jag först). Riktigt skönt att inte vakna upp med någon äcklig bakfylla. Alla mådde prima. Jag och Inisen åkte bussen in till stan. Där blev det snack om gårdagen i norrekattspark och sedan vidare till hemköp för att köpa lite frukost (som senare avnjöts i GUNILLAPARKEN). Väldigt mysigt och trevligt måste jag säga! Vi hade köpt varsin tidning med som vi läste!

Väl hemma så käkade jag lite lunch innan jag och mamma åkte till smålandsstenar. Moses vann inte, men han fick ett hederspris! Domaren tyckte han var jättefin, men att han fortfarande såg lite för "valpig" ut. Så kan det gå. Så nu har vi tittat på cirkus 14894 hundutställningar. Har bla lärt mig lite nytt som BIS (best in show haha, nyttig kunskap eller vad ;) Nej, men det var mysigt faktiskt med lite mamma-dotter tid.

Övningskörde med morfars lilla bil innan. Den var rätt lättkörd, även o gasen hade sina problem( haha, ok, jag är van vid volvos då...) Så imorgon är det jag som gör Paui och Ina till gekås =) hihi.
Ska ha tjejkväll då med, eftersom att båda två ska sova hos mig. Fruktsallad, film och snack! Kan inte bli bättre än så...




SKOR SKOR SKOR

RSS 2.0