Kvällens middag



det blev en rejäl runda för oss; en och en halvtimma var vi ute och gick. Vi gick bort till dammen och sedan vidare upp längs kanalen och sen tillbaka.. Blev 7000 steg (vet inte hur många km, visade mammas stegräknare!). Hundarna var jättevarma och trötta sen :) (och även jag!) Temp visade 20 grader när jag körde hem igen, inte illa för att vara mars tycker jag! Älskade vår!

när jag kom hem satte jag igång med min skiftledarpärm, har en del kvar att göra så får fortsätta med det sen ikväll. Har möte med chefen imorgon eftermiddag innan jag börjar jobba nämligen.

Ikväll lagade jag lax i ugn med cream fraiche, fetaost och dill. Till det blev det blomkålsmos och gröna ärtor. Sjukt gott och mättande dock, ligger och jäser här i soffan. Receptet går helt enligt lchf, tänk att "dietmat" kan vara så gott! Här kommer receptet, jag rekommenderar det verkligen!

Laxen!

rör ihop fetaost (en paket) tillsammans med en burk cream fraiche. Gärna den med högst fetthalt i eftersom att den innehåller minst kolhydrater. Jag blandade i lite dill också. Om man inte vill ha fetaost kan man även ta chevré, funkar säkert minst lika bra (ska testa det nästa gång!) Lägg röran över de frysta laxfiléerna (en per pers, selim äter 2 haha) och glöm inte att salta och peppra firren innan den åker in  i ugnen, ca 20 min i 225 graders värme.

Blomkålsmoset då.. Koka ett blomkålshuvud med lite buljong. Jag saltade också men det kan man lika gärna göra efter (också!) om man vill, om man gillar salt som jag! :) När den var färdigkokt så mosde jag ner det till en fin pure med elvispen (har ingen stavmixer) tycker dock inte att det gör något med lite "klumpar", det är bara gott. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och ta 100 g smör, 0.5 dl vispgrädde, 2 dl riven ost (man kan ta vanlig hushållsost om man vill, jag tog dock parmesan!), jag pressade även i en vitlöksklyfta och sen så saltade jag och pepprade tills det blev bra!

Röran till laxen räcker till 4 laxfiléer och moset till 4 personer. Man blir jättemätt av moset verkligen, mycket gott och fettigt :) man kan ha en fräsch grönsllad till men jag kokade lite gröna ärtor istället.

Smaklig måltid!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0