Älskar min diet!

Alla borde verkligen prova lchf! Världens bästa diet!

Det finns egentligen ingenting du kan inte äta.. Förutom typ potatis.

Potatis äter jag dock väldigt sällan sedan jag flyttade hemifrån (tråkigt att skala dem hehe) med undantag av chips.. Chips äter jag dock väldigt sällan och är inte sugen på det så ofta så de kan jag lätt avstå. Likadant popcorn..

Istället för chips/popcorn kan jag äta nötter istället. funkar perfekt.. Eller för de som gillar ost, t ex ostbrågar finns det något som heter grok.. Det innehåller inga kolhydrater alls och de smakar ost helt enkelt!

Om jag är sugen på ris; kan jag göra blomkålsris. Älskar blomkål!

Istället för potatismos så kan jag göra blomkålsmos som dessutom smakar mycket godare än vanligt potatismos.

Glass, finns flera stycken olika lchfrecept som är enkla att göra, både med och utan glassmaskin..

Alla bakverk och kakor kan man i princip göra om man byter ut t e x mjöl och kakao till lchf varianter.. finns bla ngt som heter bakepro på lchfbutiken. se.

Du kan äta 70 % mörk choklad.. som smakar som RIKTIG choklad, alltså inget skit. Det finns även lchfmjölkchoklad som man kan beställa om man inte gillar mörk choklad..

Däremot kan du INTE äta frukt eller något som innehåller frukt som t ex.. DÄREMOT får du äta blåbär, hallon och jordgubbar (dock i måtta, finns socker) så istället för fruktsallad så kan man äta bär MED vispgrädde.. Hur bra!?

Pasta kan man göra helt enligt lchf också.. ska lägga ut receptet på pasta sedan när jag testat det. Denna pastan som man kan göra innehåller ägg och philadelphia och jag har hört att den ska vara jättekrämig och god!så du kan äta "pasta" med en krämig sås med riktig grädde utan att få dåligt samvete!

Om du vill söta ditt te så använda INTE honung eller socker. Det finns något som heter sukrin (stevia kan man också beställa hem!). Detta kan du även använda i diverse bakverk.

Bröd eller knäckebröd?! Det kan du också äta om du gör dem efter ett lchfrecept.. Alla ingredienser till det finns på lchfbutiken.se Om du bakar ditt eget bröd så vet du precis vad det är i det och du slipper onödiga tillsatser..

Om man gillar ost så är det också perfekt.. du kan äta ALLA sorters ostar, feta, brie, parmesan, vanlig gulost, baby bel, philadelphia m.m

man får dessutom dricka vin, ett glas vin innehåller inte mycket kolhydrater. Whiskey är också tillåtet i måttliga mängder.


Har redan smygvägt mig (ska inte göra det förrens måndag egentligen) och det visar redan mycket goda resultat. updaterar er på mån hur många kg jag gått ner..

annars kan jag verkligen rekommendera katrins bok "Dags att bli smal"! bra nybörjarguide till lchf och dessutom en otroligt rolig bok att läsa.. Sedan finns det massa bloggar och recept på nätet, bara att googla!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0