Valpträff

Igår var det valpträff och middag hos mormor som gällde! Bilen gick tidigt, kvart över nio. Vi skulle tillbringa förmiddagen i simlångsdalen nära ön! Där var det jättefint, solen sken och det var strålande väder och varmt var det med! I vilket fall som helst var det roligt att träffa Moses syskon och se när alla valpar lekte med varandra. De har ju blivit så mycket större nu än när man sist såg dem. Stolt var jag över min Mos, han var så duktig!

Först visade uppfödaren Åsa hur man skulle trimma sin golden retriever. Mycket lärorikt! Egentligen behöver man inte trimma dem, men de ser lite mer välvårdade ut då + att det är ett måste, nästan, om man ska ställa ut sin hund. Sedan fick alla hundar sina svansvar klippa, snuuggt ;)

Efter det så var det en kort promenad. Vi gick nära en sjö plus en del bäckar så ett och annat dopp blev det för valparna! Moses vågade sig minsann i i vattnet(även om apportering är mer hans "grej", mer om det sen). Sedan var det ju de som var extremt vattenglada, rullade sig i lerpölar och simmade ut flera meter i sjön. Hhihi, det var roligt att se!

156161-110 Moses syskon badar i första bästa bäck

Sedan blev det fika! Hundarna lekte och skuttade runt(blev en del bad även här!) medans (iallafall vår familj) käkade torillabröd med ost och skinka.
Försökte fota en del, men hundarna vägrade ju sitta still, haha!

156161-111 lek i skogen

Efter mycket lek och bad så kunde man se ut så här! Moses har precis badat och sedan rullat sig i någon lerig pöl någonstans!

156161-108 smuuuuuuutshund

Efter fikat så körde vi lite apporteringsövningar. Moses var lätt bäst på att hämta pinnen, men att ge sig ifrån den, tja, låt att säga att det var en helt annan sak! Sen när de andra vovvarna skulle köra fick lilla mos va kopplad eftersom annars skulle han lätt snott åt sig pinnen. Buse.

Det var jätteroligt och lärorikt! Tyckte det var kul att träffa Moses syskon och se när de små liven busade!

Sedan körde jag från Simlångsdalen till Halmstad. Det gick ok, men det känns ändå som körkortet är en bra bit ifrån mig, men jobbar på det. God middag och efterrätt blev det hos mormor och sedan var det hemfärd runt fem-tiden. Körde hem då med..

Trevlig söndag måste jag säga!

156161-109      156161-107 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0